Öğrenci Kariyeri Banner

2022’nin En Başarısız CEO’ları Belirlendi!

2022’nin En Başarısız CEO’ları Belirlendi!

Geride bırakmaya hazırlandığımız 2022 yılının en başarısız şirket CEO'ları belirlendi. Listede şaşırtan isimler yer aldı.

The Guardian tarafından paylaşılan 2022’nin en başarısız şirket yöneticileri arasında Amazon’un CEO’su da bulunuyor. E-ticaret devinde on binden fazla kişiyi işten çıkardığı için başarısız bir yönetici olarak görülen Jeff Bezos‘un, hayırseverlik yaparak imajını değiştirmeye çalışması da eleştirilere neden oldu.

En Tanınmış CEO'lar Başarısız Seçildi!

Başarısız olarak görülen CEO’lar arasında Mark Zuckerberg da yer alıyor. Zuckerberg, Metaverse sevdasından dolayı şirketin zarara uğramasından, şubat ayında Meta hisselerindeki düşüş ve 11 bin çalışanı işten çıkarması nedeniyle eleştirilere maruz kaldı.

Geçtiğimiz aylarda 44 milyar dolar karşılığında Twitter’ı satın Elon Musk, şirketin başına geçtiğinden beri oldukça tartışılan kararlar aldı. Platform çalışanlarının daha fazla çalışması, şirket binasına yatak yerleştirilmesi ve ofiste çalışma zorunluluğunu getirmesi bu kararlardan bazıları.

Şimdilerde ise Twitter’a yeni bir yönetici arayan Elon Musk bir yana, şirketin eski CEO’su Parag Agrawal da en başarısız yöneticiler arasında yer aldı. Popüler sosyal medya platformunu Musk’a satarak pozisyonunu kaybeden Agrawal için bu durum başarısızlık olarak gösterildi.

11 Kasım’da CEO’su olduğu kripto borsası FTX için iflas başvurusunda bulunan Sam Bankman-Fried, 2022’nin en başarısız yöneticisi seçildi. Dünyanın her yerinden müşterisi olan şirket, milyonlarca kullanıcının varlığını kaybetti. Hatta iflas sürecinden sorumlu avukat, Bankman-Fried için FTX’i kişisel krallığı gibi yürüttüğünü ve şirketin bu yüzden battığını dile getirmişti.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.