Öğrenci Kariyeri Banner

Türkiye'de Bir İlk: Drone İle Kargo Teslimatı Yapılacak!

Türkiye'de Bir İlk: Drone İle Kargo Teslimatı Yapılacak!

Türkiye'de kargo teslimatında bir ilke imza atıldı. Herkes tarafından bilinen kargo firması Yurtiçi Kargo, otonom drone ile kargo teslimatına başladı. İlk teslimat Ankara Bağlıca'da gerçekleştirildi.

Firma droneu kendine özel dolaplar arasında uçuş gerçekleştiriliyor. Gönderici kurye, kargosunu dolaba zimmetledikten dakikalar sonra yüksek kaldırma kapasiteli otonom bir drone dolaba gelip kargoyu teslim alıyor ve gideceği noktada bulunan akıllı dolaplara teslimat yapıyor. Alıcı ise kendisine gelen bir SMS ile şifresini alıyor ve droneun indiği dolaptan kargosunu teslim alabiliyor.

Yurtiçi Kargo'nun Otonom kargoları 5 kiloya kadar taşıma yapabiliyor ve -20 ile 50 derece sıcaklıklarda hizmet verebiliyor.

Türkiye Tarhihinde Bir İlk!

Konuya ilişkin açıklama yapan Yurtiçi Kargo Genel Müdürü Fatih Önyol, 2023 yılının Yurtiçi Kargo'da otonom teknolojiler yılı olacağını dile getirerek, şu ifadeleri kullandı:

2023 yılında otonom drone projemizle başlattığımız insansız kargo araçlarımızın arasına bir de kara aracı entegre edeceğiz. Bu sayede drone ile kargo dolabına teslim edilen bir kargo insansız kara aracı ile dolaptan teslim alınıp, bir plazaya getirilebilecek. Bu plazada görev yapan Yurtiçi Kargo robotu ilgili kargoyu insansız kara aracımızdan alıp alıcısına teslim edebilecek.

2023 yılı, teknoloji sistemlerine ve otonom projelere yatırım yaptığımız bir yıl olacak. Havada, karada, her yerde otonom sistemlerimizi göreceksiniz. Bu teknoloji yatırımlarımızı da yerli şirketlerle hayata geçirmeye de dikkat ediyoruz. Örneğin Otonom Kargo Droneları projemizde bir Türk firması olan DeliveryOne ile çalışıyoruz".

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.