Öğrenci Kariyeri Banner

2020’ye Damga Vuran 5 Bilimsel Gelişme

2020’ye Damga Vuran 5 Bilimsel Gelişme

2020 yılında teknoloji ve bilim dünyasında birçok gelişme yaşandı. Bilim insanları Ay’da su bulunduğunu duyurdu. Twitter, tarihinin en büyük hack saldırısı ile karşı karşıya kaldı. 2 lise öğrencisi göktaşı keşfetti. Zorlu geçen 2020 yılının ardından, yıl içerisinde gerçekleşen iyi şeyler de olduğunu gösterecek bilimsel gelişmeleri sizin için derledik.

1.Twitter Hesaplarına Siber Saldırı

Twitter Hesaplarına Siber Saldırı

Eski ABD Başkanı Barrack Obama, Bill Gates, Elon Musk, Joe Biden, Warren Buffett,  Kanye West, Michael Bloomberg, Apple, Uber ve Jeff Bezos'un resmi Twitter hesapları çalındı. Çalınan hesaplardan Bitcoin dağıtımı yaptıklarına dair mesaj paylaşıldı.

2.Ay’da Su Bulundu

Ay’da Su Bulundu

 NASA yöneticisi Jim Bridenstine, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Ay'ın yüzeyinde su bulduklarını duyurdu. NASA tarafından yapılan yazılı açıklamada, ''Kızılötesi Astronomi Stratosfer Gözlemevi, Ay'ın güneşli yüzeyindeki su varlığını ilk kez doğruladı. Bu keşif, suyun ay yüzeyine dağılmış olabileceğini, soğuk ve gölgeli yerlerle sınırlı olmadığını gösteriyor'' ifadesine yer verildi. 

3.Bilim İnsanları Sadece Canlı Hücrelerden Oluşan İlk Robotları Üretti

Bilim İnsanları Sadece Canlı Hücrelerden Oluşan İlk Robotları Üretti

ABD'de bulunan Massachusetts Tufts Üniversitesi, Allen Keşif Merkezi'nde çalışan bilim insanları kurbağalardan aldıkları kök hücreleri kullanarak algoritmalarla tasarlanan robotlarla birleştirdi. Bu sayede tamamen canlı hücrelerden oluşan ilk robotlar yapılmış oldu. 'Xenobot' adını verdikleri bu robotlar, kendi kendine hareket edebiliyorlar.

4.Dev Bebek Gezegen Keşfedildi

Dev Bebek Gezegen Keşfedildi

Rocherster Teknoloji Enstitüsü'nden bilim insanları, Avrupa Uzay Ajansı'nın (ESA) Gaia isimli uydusunu kullanarak 2MASS 1155-7919 b ismi verilen bir bebek ötegezegen keşfettiler. Hala oluşum aşamasında olan gezegen gaz devi Jüpiter'in 10 katı büyüklüğünde.

5.İki Lise Öğrencisi Göktaşı Keşfetti

İki Lise Öğrencisi Göktaşı Keşfetti

Hindistanlı iki lise öğrencisi Dünya'ya yaklaşan bir göktaşı keşfetti. 10. Sınıf öğrencisi Vaidehi Vekariya Sanjaybhai ve Radhika Lakhani söz konusu gök cismini SPACE India, Uluslararası Astronomi Araştırma İşbirliği ve Teksas'taki Hardin Simmons Üniversitesi’nin işbirliğiyle düzenlenen program kapsamında keşfetti.  Amerikan havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), söz konusu nesneye HLV2514 ismini koydu.

 

İlginizi çekebilecek diğer içeriklerimiz:

Mutlaka Takip Etmeniz Gereken 4 Bilimsel Haber Bülteni

Bilim ve Teknoloji Alanındaki En İyi 5 Podcast Kanalı


Betül Görgöz

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Betül Görgöz.

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.