Öğrenci Kariyeri Banner

Mutlaka Takip Etmeniz Gereken 4 Bilimsel Haber Bülteni

Mutlaka Takip Etmeniz Gereken 4 Bilimsel Haber Bülteni

Zamanımızda teknoloji ve bilimin gelişimine yetişmek imkansız denebilecek kadar zor. Birçok alanda gün içerisinde inanılamayacak kadar çok araştırma yayınlanıyor.

Biz de takip etmeyi kolaylaştırmak ve güncel kalmak için birkaç haber bülteni derledik.

1. MIT Daily

mit logo

MIT’de yapılan araştırmaları, enteresan hikayeleri ve birçok bilimsel alanda gelişmeleri günlük ya da haftalık takip etmek istiyorsanız bu haber bülteni size oldukça uygun.

Mail adresinizle kolayca üye olabiliyorsunuz. Size haftalık ve günlük bildirim için seçenek sunuyorlar. Günlük olarak seçtiğiniz zaman size gelen haber konusu her gün farklı bir alanda oluyor. Ayrıca en çok okunan başlıkları da gönderiyorlar. Sadece bilimsel gelişmeler değil aynı zamanda MIT’de olup bitenler hakkında bir bölüm de oluyor. Son olaraksa diğer sitelerde paylaşılmış içerikleri de ekleyerek okuyabileceğiniz birçok seçenek sunuyorlar.

Kayıt linkine buradan ulaşabilirsiniz.

 

2. Science X

Her gün ilginizi çekecek birden fazla alan üzerine okumalar yapmak isterseniz bu bülten size çok uygun! Siteye buradan ulaşıp hesap açtıktan sonra haberleri okumaya başlayabilirsiniz.

Her gün gelen mailde öncelikle öne çıkmış haberlere yer veriliyor. Onun altında ise fizik, kimya, biyoloji, nanoteknoloji gibi sonu gelmeyen oldukça çeşitli alanda birçok yazı bulacaksınız.

Ayrıca sadece fizik üzerine yazılar paylaştıkları sitelerine buradan, tıp ile ilgili bültenlere buradan ve teknoloji ile ilgili haberlere ise buradan ulaşabilirsiniz. Eğer belirli bir alanı takip etmek isterseniz işinizi oldukça kolaylaştıracaktır.

 

3. Scientific American

scientific american logo

Eğer yeni keşiflerden anında haberdar olmak ve birçok yeni alanla tanışmak istiyorsanız kesinlikle takip etmelisiniz. Politikadan kozmolojiye birçok haberi sizlere mail olarak gönderiyorlar. Normalde ücretli bir dergi olsa da yeniliklere ücretsiz bir şekilde ulaşma fırsatı sunuyorlar.

Kayıt linkine buradan ulaşabilirsiniz.

 

4. Nasa Express

nasa logo

Okuduktan sonra uygulayabileceğiniz şeyler hakkında bilgi almak istiyorsanız bu bülten kaçırılmayacak bir fırsat. En yeni haberlerin yanında eğlenceli bilimsel etkinlik fikirleri ve deneyler hakkında da yazılar paylaşıyorlar. Ayrıca etkinlikler, stajlar ve yarışmalar hakkında da bilgilendirmeler yapılıyor.

Kayıt linkine buradan ulaşabilirsiniz.


Gökçe Çoban

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Gökçe Çoban ..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.