Öğrenci Kariyeri Banner

Yurtdışı Üniversite Fiyatları Nelerdir 2022

Yurtdışı Üniversite Fiyatları Nelerdir 2022

Günümüzde herkes iyi bir üniversitede okumanın iyi bir işe sahip olmak için atılan ilk adım olduğunu bilir. İyi bir üniversiteye girebilmek için çok çalışan öğrenciler bu konuda sadece yurt içi değil yurt dışındaki okulları da araştırırlar. Son zamanlarda öğrenciler, üniversite okumak için özellikle yurtdışındaki üniversiteleri tercih eder hale geldiler. Dünyanın en prestijli üniversitelerinde eğitimini tamamlamak ve sonucunda iyi bir işe, iyi bir hayata sahip olabilmek için pek çok öğrenci bu konuda araştırmalar yaparlar. Biz de yurtdışı üniversite fiyatları hakkında derlediğimiz bilgileri sunmak istedik. İşte yurtdışı üniversite fiyatları…

Yurtdışında Üniversite Nasıl Okunur?

Yurtdışında Üniversite Nasıl Okunur?

Öncelikle yurtdışında üniversite okumak isteyen öğrencilerin sağlaması gereken bazı şartlar vardır. Bu şartları şöyle açıklayabiliriz: Yurtdışında okumak isteyen öğrencilerin ilk olarak yeterli düzeyde İngilizce seviyesine sahip olması gerekir. Bunun için TOELF ve IELTS sınavları vardır. TOELF ve IELTS sınavı sonuçlarının başarılı olması gerekmektedir. Yurtdışında okumak isteyen öğrencilerin ikinci olarak belirli bir başarıya sahip olması beklenir. Not ortalamasının belirli bir düzeyde yani ortalamanın üstünde olması gerekir. Ayrıca bu öğrencilerin profesyonel anlamda spor veya sanatsal faaliyetlere ilgisi olması gerekir. Ve son olarak yurt dışında üniversite okumak isteyen öğrencinin SAT ( Scholastic Aptitude Test ) Skorunun olması gerekir. SAT Sınavı, İngilizce okuma, yazma, anlama, konuşma, matematik, geometri,  kompozisyon  yazma, yorum yapabilme yeteneklerini ölçen bir sınavdır. Ancak bu sınavı her okul istemeyebilir.

İlginizi çekebilir: Avrupa'nın Büyük Üniversitelerinde Ücretsiz Master Eğitimi Alabilirsiniz

Yurtdışında Ücretsiz Üniversite Okunur Mu?

Yurtdışında Ücretsiz Üniversite Okunur Mu?

Öğrencilerin hep hayalini kurduğu yurt dışında bir üniversiteye girme hayali aslında sadece hayal değildir. Yurtdışında ücretsiz eğitim almak mümkündür. Birçok Avrupa üniversitesi öğrencilere ücretsiz eğitim hakkı vermektedir. Filandiya, Yunanistan, Norveç, Almanya, Avusturya, Fransa gibi pek çok ülke öğrencilere ücretsiz eğitim vermektedir. Genelde yıllık harç ücretlerini ödeyerek pek çok üniversiteye girmeniz mümkündür.  Bazı üniversitelerde harç ücreti de bulunmaz. Bunların dışında bazı üniversitelerin kendine göre yerine getirilmesi gereken şartları mevcuttur. Bu da seçeceğiniz üniversiteye göre değişmektedir.

Dikkatinizi çekebilir: Üniversite Tercihi Neye Göre Yapılmalı?

Yurtdışı Üniversite Fiyatları 2022

Yurtdışı Üniversite Fiyatları 2022

Yurtdışında üniversiteye kayıt olmak istiyorsanız öncelikle hangi ülkeye gideceğinizi sonrasında ise hangi üniversiteye gideceğinizi belirlemeniz gerekir. Çünkü yurtdışı üniversite fiyatları ülkeden ülkeye değişiklik göstermektedir. Hatta gideceğiniz bölüme ve üniversiteye göre de yurtdışı üniversite fiyatları değişiklik göstermektedir. Yurtdışı üniversite fiyatları birçok etmene bağlı olsa da ortalama olarak maliyetini yıllık 50 bin - 200 bin tl arasında diyebiliriz. Yurtdışında üniversite okurken konaklama ücretiniz, beslenme ücretiniz, ulaşım ücretiniz, sigorta ücretiniz, eğitim ücretiniz olacaktır. Bunların dışında tabi ki ekstra giderleriniz olacaktır. Ama ortalama olarak eğitim giderleriniz toplamı 50 bin ile 200 bin arasında değişecektir.

Amerika’da okumakla Kanada, Malta, İrlanda gibi diğer ülkelerde okumanın arasında fiyat farkı vardır. Bu farkı anlatabilmek için şöyle örnek verebiliriz; Amerika’ da işletme lisans eğitim ücreti  yıllık 24 bin $ ile 55 bin $ arasında değişirken İrlanda’ da işletme lisans eğitimi ücreti ise yıllık 11 bin € ile 17 bin € arasında değişir. Buna ek olarak Amerika’da işletme lisans eğitimi süresi 4 yıl iken İrlanda’da 3 yıldır. Ve farklı bir bölümler arasındaki fiyat farklarına örnek verecek olursak;  Amerika’ da Mühendislik bölümü ücretleri yıllık en az 35 bin $’dan başlarken işletme bölümü için 24 bin $ başladığını söylemiştik.

Bu yazımızda öğrencilerin çok merak ettiği yurtdışında üniversite fiyatları başta olmak üzere yurt dışında nasıl üniversite okunur, ücretsiz üniversite okunur mu? Bu sorulara cevaplar verdik.

Daha fazla bilgi edinmek için Dünyanın En İyi 10 Üniversitesi Açıklandı! içeriğimizi okuyabilirsiniz.

 


İçerik Ekibi

Öğrenci Kariyeri yazarlarından İçerik Ekibi..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.