Öğrenci Kariyeri Banner

Avrupa'nın Büyük Üniversitelerinde Ücretsiz Master Eğitimi Alabilirsiniz

Avrupa'nın Büyük Üniversitelerinde Ücretsiz Master Eğitimi Alabilirsiniz

Günümüzde özellikle yüksek teknolojileri ve iş imkanları ile dikkat çeken Amerika, Kanada, Çin, Japonya gibi ülkelerin yanında hedef listenizde yer alması gereken Avrupa, öğrencilere harika bir atmosferde sınırsız fırsatlar sunuyor. Genel olarak baktığımızda özellikle Türk öğrenciler arasında yakınlığı ile popüler olan Avrupa ülkeleri arasında İtalya, Fransa, Almanya, Avusturya gibi ülkeler ücretsiz ya da düşük ücretli eğitim sistemleri ile tercih edilirken, dünya çapında kaliteli üniversitelerde yüksek kaliteli öğretim sistemi ve araştırma imkanları göz doldurur. Euro ve dolar bazında ülkemiz zor zamanlar geçiriyor olsa da belki aklınızın bir ucundan geçirdiğiniz master fırsatını değerlendirebilirsiniz.

ALMANYA

Güçlü ekonomisi ve yüksek öğretim sistemi ile tüm dünyadan öğrenciler, yurtdışında ücretsiz üniversite okumak için Almanya’yı tercih eder. Çok sayıda programın İngilizce olarak öğretildiği ülke, özellikle bilim ve mühendislik alanlarında üst sıralarda yer alır. Fikirler ülkesi olarak bilinen Almanya, geçmişten günümüze Kant, Albert Einstein, Wermer gibi bilim insanlarına ev sahipliği yaparken, felsefe, teoloji ve sanat gibi konularda da öğrenciler arasında oldukça popülerdir. Hem AB hem de AB üyesi olmayan ülkelerden gelen öğrencilere cömert iş fırsatları sunan Almanya’da ortalama yabancı öğrenci oranı %13’tür. 

 

 

 

FRANSA

Dünyanın en ikonik şehri Paris’e ev sahipliği yapan Fransa, günümüzde entelektüel ve yaratıcı görünümüyle öğrencileri kendine çeker. Fransa’da üniversiteler, finansal anlamda hem hükümet tarafından desteklenirken hem de mükemmel yüksek öğretim sistemleri ile göz doldurur. Lisans eğitiminin devlet üniversitelerinde ücretsiz olduğu ülkede yüksek lisans programları Fransızcadır ve İngilizce az sayıda öğretilir. Ülkede özellikle mühendislik ve tıp alanındaki çalışmalar ve mezuniyetten sonra iş imkanları oldukça dikkat çekicidir. 

 

  • Ortalama Eğitim Ücretleri: Yıllık ortalama 200€-650€
  • Üniversiteler: Sciences Po ParisEcole Polytechnic
  • Program Süresi: 2 yıl
  • İngilizce Programlar: Az sayıda

 

açık hava, başkent, bina içeren Ücretsiz stok fotoğraf

 

MACARİSTAN 

Macaristan yurtdışı yüksek lisans eğitimi için popüler bir ülke olmayabilir, ancak öğrencilere Avrupa’nın güzel bir bölümünde benzersiz eğitim ve araştırma imkanları sağlar. 14. yüzyıldan kalma tarihi üniversiteleri, düşük yaşam maliyetleri, hareketli kültürel yaşamı ve köklü yüksek öğretim sistemi ile her yıl 20,000’den fazla uluslararası öğrenciye devlet kurumlarında, yurtdışında ücretsiz üniversite okumak için fırsatlar sunar. Zengin program çeşitliliği ile ülkedeki yüksek lisans eğitimi son yıllarda giderek daha da büyürken, İngilizce eğitim alma imkanı da artmıştır. Macaristan, özellikle bilim ve teknoloji alanında seçkin bilim adamları yetiştirirken, matematik eğitimi öğrenciler tarafından oldukça ilgi görür. 

 

  • Ortalama Eğitim Ücretleri: Yıllık ortalama 1.000€-3.000€
  • Üniversiteler: Budapest Metropolitan University, University of Szeged
  • Program Süresi: 1-2 yıl
  • İngilizce Programlar: Var

 

açık hava, bina, Budapeşte içeren Ücretsiz stok fotoğraf

 

NORVEÇ

Yurtdışında ücretsiz yüksek lisans imkanı veren nadir ülkelerden olan Norveç, AB üyesi olmayan öğrenciler için de sayısız fırsata sahiptir. Dünyanın en zengin ve ülkede yaşayanların en mutlu olduğu Norveç, devlet üniversitelerinde tüm dünyadan öğrencilere ücretsiz eğitim almanın yanı sıra, yüksek lisans ve doktora derecelerinde ülkede, İngilizce dil programları oldukça yaygındır. Genel olarak yüksek lisans programlarında Norveççe konuşmanız bile gerekmez. Ülkede yaklaşık 10.000 yabancı öğrenci yer alırken, özellikle bilimsel araştırma projeleri ve yüksek lisans programlarını destekleyen konferanslar, seminerler ve atölye çalışmaları oldukça popülerdir. Bozulmamış fiyortlara, gece yarısı güneşine, viking yerleşimlerine ve kuzey ışıklarının büyüleyici görsel şölenlerine eşlik edebileceğiniz Norveç’te muhteşem bir eğitim sizi bekler. 

 

 

 

 

alabama, auburn üniversitesi, bina içeren Ücretsiz stok fotoğraf

 

ÇEK CUMHURİYETİ

Çek Cumhuriyeti, yurtdışında ücretsiz üniversite okumak isteyenler için devlet üniversitelerinde hangi milletten olursanız olun tamamen ücretsizdir. Ancak Çek dilinde olması gerekir ve genellikle İngilizce dilinde dersler ücretli olabilir. Hükümet tarafından desteklenen yüksek lisans eğitimleri, modern ve ileri görüşlü program çeşitliliği ve tarihi araştırmaları ile dikkat çeken ülke, 600 yıllık tarihi geçmişi ile Orta Avrupa’nın en eski ve en prestijli üniversitelerine ev sahipliği yapar. Çek üniversiteleri mezunları arasında Franz Kafka, Christian Doppler ve Albert Einstein gibi tarihin en önemli düşünürleri, sanatçıları ve çığır açan bilimsel teorisyenleri yer alır. Çekya'da her yıl 40,000’den fazla uluslararası öğrenci, başta büyüleyici Prag şehri olmak üzere düşük maliyetli yaşam imkanlarından faydalanır. 

 

 

Avrupa, Avrupalı, bağbozumu içeren Ücretsiz stok fotoğraf

AVUSTURYA

Kültürün ve tarihin büyüleyici buluşmasına tanıklık edeceğiniz Avusturya, günümüzde 70,000’e yakın uluslararası öğrenciye ev sahipliği yapar. Tarihi üniversiteler, göz alıcı Viyana şehri, Avrupa’nın en seçkin üniversiteleri, modern yüksek lisans programları, Freud, Liszt ve Mozart gibi ünlü isimleri ile Avusturya, Türk öğrenciler arasında da oldukça popüler bir eğitim rotasıdır. Mükemmel yaşam kalitesi, zengin çeşitlilikte lisansüstü derece programları ve araştırma imkanları, İngilizce ve Almanca dillerinde eğitim alma fırsatı sunan Avusturya, öğrenciler için makul yaşam masrafları ile de dikkat çeker. 

 

 

açık hava, ada, ağaçlar içeren Ücretsiz stok fotoğraf

 

POLONYA

Polonya, tarihi 1,300’lere dayanan üniversiteleri, uzun ve prestijli kültürü, yenilikçi yüksek lisans çalışmaları, aralarında Frederic Chopin, Kopernik, Stanislaw Lem gibi bilim adamları, yazarları ve müzisyenleri ile muhteşem bir ülkedir. Entelektüel ve kültürel yapısı ile dikkat çeken Polonya, yüksek lisans programlarında Lehçe eğitim alacak öğrencilere düşük ücretli öğrenim imkanı sunar. Avrupa’nın diğer ülkelerine göre yaşam maliyetleri nispeten daha ucuz olan ülkede, araştırma üniversiteleri %70 oranında öğrenci yoğunluğuna sahiptir. Bugün 50,000’in üzerinde öğrenciye ev sahipliği yapan Polonya, özellikle tarihi ve kültürel başkent Varşova şehri ile gelenlere eşsiz deneyimler sunar. 

 

 

açık hava, bina, dış mekan içeren Ücretsiz stok fotoğraf

 

İTALYA

Avrupa’nın en eski ve en saygın üniversitelerinden bazılarına ev sahipliği yapan İtalya, her yıl hatırı sayılır bir öğrenci ve turist nüfusunu kendine çeker. Dünyanın sanat, tarih, mimari, moda, edebiyat, bilim ve sinema merkezlerinden biri olan ülke, özellikle sanatsal ve bilimsel gelişmeyi ifade eden rönesansla beraber tüm Avrupa’ya yayılan yeniden doğuş ve aydınlanma çağının başlangıç yeri olmuştur. Bu açıdan başta Bologna Üniversitesi, aralarında Dante, Erasmus, Kopernik gibi ünlü öğrencileri ile dönemin Avrupası'nda ve bugün oldukça popülerdir. İtalya, uluslararası öğrenciler için devlet üniversitelerinde düşük ücretli eğitim imkanı sunarken, mimarlık, mühendislik, işletme yüksek lisans programları oldukça popülerdir. 

 

 

abide, açık hava, anıt içeren Ücretsiz stok fotoğraf

 

BELÇİKA

Avrupa’nın siyasi ve kültürel merkezi olan Belçika, yüksek lisans alanında zengin çalışma deneyimleri sunar. Üç ayrı bölgeye yayılan üniversiteler, aralarında Fransızca, Flamanca ve Almancanın da olduğu çok dilli bir eğitim ortamına sahipken, master derecesince İngilizce program çeşitliliği oldukça geniştir. Belçika, Avrupa’da eğitim almak isteyen öğrencilere tarihi güzelliklere sahip eski şehirlerinde uygun eğitim ücretleri ve makul yaşam masrafları sunarken, Paris, Londra ve Amsterdam gibi metropollere kolayca ulaşabilme imkanı ile de göz doldurur. Bugün uluslararası öğrenci sayısının 60,000’den fazla olduğu ülke, özellikle geniş anlamda sanatta yüksek lisans programları ile bu alanda akademik kariyer yapmak isteyenler için harika bir ülkedir. 

 

 

Belçika, belediye binası, binalar içeren Ücretsiz stok fotoğraf

 

İSPANYA

Uluslararası öğrenciler arasında dünyanın en popüler yabancı dil eğitimi almak için tercih edilen ülkesi olan İspanya, prestijli üniversitelerde yüksek öğrenim görmek için harika bir yerdir. Muhteşem tarihi, zengin kültürü, Barcelona, Madrid, Valencia gibi öğrenci şehirleri uygun öğrenim ücretleri ve yaşam masrafları, Paris ve Londra’ya günübirlik seyahat imkanı, ve İspanyolca öğrenme fırsatı ile İspanya eşsiz bir ülkedir. Aynı zamanda yurtdışı yüksek lisans eğitimi almak isteyen öğrenciler için mühendislik, havacılık ve uzay bilimleri, mikrobiyoloji, nörobilim gibi konularda İngilizce olarak çok sayıda program seçimi yapabilirsiniz. 

 

akşam karanlığı, altın saat, barcelona içeren Ücretsiz stok fotoğraf

 

KAYNAK

 

 


Sude Genç

KTO Karatay Üniversitesinde Bilgisayar Mühendisliği 2. sınıf öğrencisi. İnstagram: sugenc20

1 Yorum

  • Oğulcan Aybattı

    Peki bu ücretsiz başvurular için ne yapmamız gerek? Özel bir başvurusu var mı?

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.