Öğrenci Kariyeri Banner

Üniversite Tercihi Neye Göre Yapılmalı?

Üniversite Tercihi Neye Göre Yapılmalı?

Üniversite sınavının tamamlanması ile birlikte üniversite adaylarının rahatladığını söyleyemiyoruz çünkü sırada tercih stresi var. En doğru karar nasıl verilir? Bölüm Tercihi Nasıl Yapılır? gibi sorularınıza bu yazımızda cevap bulabilirsiniz!

Üniversite bölüm tercihi yapmak, kişisel hedeflere ve şehir değişikliklerine göre oldukça zor bir durum. Sonuçta seçtiğiniz üniversite ileride hangi mesleği yapacağınızı ve ilerideki bağlantılarınızın temellerini oluşturuyor. Bu durumun da öğrenciler üzerinde stres yaratıyor olması ise gayet normal.

İlk olarak yapacağımız şey tabii ki ulaşabileceğimiz hedefler koyup girebileceğimiz bir bölüm yazmak, bölümün hangi sıralama ile öğrenci aldığına da dikkat etmelisiniz. Tercih haklarınızı doğru kullanmanız çok önemli. Ayrıca bazı özel üniversiteler, daha üst sıradan okullarını tercih eden öğrencilere daha fazla burs imkanı veriyor, bu imkanları değerlendirmeyi düşünüyorsanız ona uygun bir tercih sıralaması yapmalısınız.

Bölüm seçimi yaparken kararsız kaldıysanız ve her kafadan bir ses çıkıyorsa netleşmeniz için kendinize Yetenek Envanter Testi, Mizaç ve Karakter Envanteri Testi yapabilirsiniz. Bu test sayesinde hangi alanda daha başarılı olacağınızı bulabilirsiniz.

Şehir seçimi yaparken maddi durumunuzu da düşünmelisiniz. Tek kriteriniz olmamalı fakat göz önünde bulundurmakta fayda var.

Düşündüğünüz bölümle ilgili yeterince bilgi sahibi değilseniz mezunlarıyla veya orada okuyan öğrencilerle iletişime geçmek sizin için çok iyi olacaktır. Böylelikle aklınıza takılan soruları sorarak kendiniz için artı ve eksi yönlerini tartabilirsiniz.

Kaynak için tıklayınız


Simay Kurtçu

Site İçerik Koordinatörü

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.