Öğrenci Kariyeri Banner

YEA Satış Pazarlama Orçun Solak: Satış Yönetimi

YEA Satış Pazarlama Orçun Solak: Satış Yönetimi

YEA Satış Pazarlama 9. haftasında Henkel’den Sayın Orçun Solak vardı. 6 bölüme ayırdığı “Satış Yönetimi” sunumunda tüm içtenliği, değerli bilgileri, açıklayıcı ve keyifli sunumu ile bizlerle 1,5 saat geçirdi. Kendisine YEA Ailesi olarak teşekkürlerimizi iletiyor, oturumumuzun özetini sizlerle paylaşmak istiyorum.

1- Orçun Solak Kimdir?

1988, Lüleburgaz doğumlu, küçüklük hayali olan pilotluk için Kuleli Askerî Lisesini tercih eden Orçun Bey sonradan kendine uygun olmadığını daha farklı ilerlemek istediğini fark etmiş ailesi, komutanları ve çevresindeki olumsuz düşüncelere rağmen liseyi bitirdikten sonra askerliğe devam etmemiştir. Yıldız Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği mezunu olan Orçun Bey, şu an sektörde lider olmaya aday olan Türk Henkel Şirketi’nde yöneticidir.

orçun çolak

2- Henkel Şirketi Hakkında Bilgiler

Türk Henkel firmasında diğer rakip firmalarına oranla %36 kadın çalışanı ile örnek olan bir firmadır. Bir aile şirketi olmakla birlikte globalleşmiş ve yılda 20 milyardan daha fazla ciro elde etmektedir. 3 bölüme ayrılmaktadır. Bunlar; Güzellik Bakımı, Çamaşır ve Ev Ürünleri ve Yapıştırıcı Teknolojileri ‘dir. Bu kısımda Orçun Bey biz katılanlar ile interaktif sorular sorarak Henkel hakkında daha da bilgi edinmemizi sağlamıştır.

henkel

3- Henkel Beauty Care

1995 yılında Schwarzkopf’un satın alınması ile bakım ürünlerine giriş yapmış olan Henkel 2002 yılından itibaren Türkiye’de satışa başlamıştır. Orçun Bey’in ekibi ile çalıştığı bu kısımda güçlü, rekabetçi Pazar yarışında yılda 8 milyon gibi bir rakam elde ettiklerini ve çoğu alanda lider olmaya aday olduklarını belirtti.

Bakım alanında adını sıkça duyduğumuz, kullandığımız HENKEL ürünleri;

henkel

Henkel Beauty Care'ın birlikte çalıştığı firmalar;

henkel

4- Pandemi Koşullarından Henkel Şirketi Nasıl Etkilendi?

Pandemi başlangıcından itibaren home office olduklarını belirten Orçun Bey, başta çok zorlandıklarını, kayıp yaşadıklarını belirtti. Satış yaptıkları yerlerin uzun süreli kapatılması onları kötü etkilese de fedakâr çalışanları “Hep Birlikte Hep İleri” diyerek durma seviyesinde olan şirketlerini canlandırmış ve kaybedilen satışı telafi etmiştirler.  Hatta yıl sonunda %5 büyüyen Türk Henkel ailesi adına Orçun Bey çalışan, kendinden ödün vererek fedakâr çalışanlarına minnet duyduklarını belirtti. Ayrıca çalışanlarının sağlık kaygısından sonra, işten çıkarma durumlarının olmayacağını belirterek haftalık şeffaf videolar ile motivasyon, destek sağlamış birkaç defa da evlerine hijyen kiti ve maske göndermiştir. Ek olarak COVİD belirtisi olduğunu düşünen çalışanlarına da ücretsiz test olanağı sunarak gerçek anlamda bir aile olduğunu göstermiştir.

henkel

*4.1Henkel Bu Süreçte Neler Yaptı?

Pandemi koşullarında nakit bağış yardımı yapmakla birlikte bazı fabrikalarını kapatarak deterjan, hijyen ürünü üretimi yaparak sağlık personellerine göndermiş ve destekte bulunmuştur.

5- Orçun Bey’in Kariyeri

Kendine en uygun alanın “satış” olduğuna daha okulu bitmeden karar veren Orçun bey, askerlik görevini tamamladıktan sonra kariyerinde yükselmeye başlamıştır.

Orçun Bey’in kariyer tablosu;

henkel

6- Henkel Çalışanı Olmak İçin Başvuru Koşulları

https://www.henkel.com.tr/

henkel

Ayrıca Geleceğin Yönetici Adayları'nın 6 ay boyunca 5 farklı konuda 120 farklı şirketle buluştuğu, networking ve worksopların olduğu Young Executive Academy’e başvurmak için buraya tıklayabilirsiniz.

 

Özgün İçerik 

 

 


İlayda Tanyel

Endüstri Mühendisliği

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.