Öğrenci Kariyeri Banner

YEA Satış Pazarlama Hande Uğur: Otomotiv Sektöründe Uluslararası Satış

YEA Satış Pazarlama Hande Uğur: Otomotiv Sektöründe Uluslararası Satış

YEA Satış Pazarlama 7. Haftada Anadolu Isuzu’dan Hande Uğur ile birlikteydi. Bizlere otomotiv sektöründe uluslararası satışın nasıl ilerlediğini tüm detaylarıyla anlattı. Bu zevkli ve açıklayıcı sunumu için kendisine teşekkür ederim.

Şimdi biraz da neler konuştuğumuzdan bahsetmek istiyorum;

İlk olarak Hande Hanım kendi kariyerinden, şu an 80 bini aşkın çalışanı olan Anadolu Isuzu firmasından ve ihracat-uluslararası satış hakkında bizlere geniş çaplı sunum gerçekleştirdi. Ardından bizlerin soruları ile daha da bilgilenmemizi sağladı.

1.Bir ürünü pazarlamada en iyi yol nedir?

yea satış 7. hafta

Hedef kitlenin ihtiyacını iyi bilmenin ve ek olarak ürünü tüm detaylarıyla bilmenin en iyi yol olduğunu dile getirmiştir.

2.Pandemi sürecinde nasıl etkilendiler?

yea anadolu isuzu satış

 Pandemi başlangıcından beri üstün bağlantıları ile yan yana olamamalarını dezavantajdan     avantaja çevirdiklerini, zorlukların tabii ki olduğunu fakat kaliteli iletişim ile bu sorunları çözdüklerini dile getirdi

3.SWOT Analizi ne kadar önemli ve hangi sıklıklarda yapılır?

yea swot
 

SWOT Analizi, bir projede ya da bir ticari girişimde kurumun, tekniğin, sürecin, durumun veya kişinin güçlü (Strengths) ve zayıf (Weaknesses) yönlerini belirlemekte, iç ve dış çevreden kaynaklanan fırsat (Opportunities) ve tehditleri (Threats) saptamak için kullanılan stratejik bir tekniktir. Hande Hanım da önemini vurgulayarak sıklıkla yaptıklarını dile getirdi.

4.İşe alımda aradıkları özellikler ve dil seviyesi ne olmalıdır?

yea satış 7. hafta

İngilizcenin önemini yanında farklı bir ek dilin de eklenmesi gerektiğini vurgulayan Hande Hanım; Almanca, Fransızca, Japonca ve Rusça bilmektedir. Biz adaylara da ek dil öğrenmemizi ve ilerletmemizi tavsiye etmiştir.

5.İş hayatında stres ne kadar var? Kriz halini nasıl çözüyorlar?

anadolu isuzu yea

İnsanlarla iç içe olan bu departmanda stres ve kriz anları tabii ki de sıklıkla olmaktadır. Bu sırada tecrübelerinden ve danışacağı kişilerle geniş çaplı toplantılar ile krizi en kısa ve zararsız şekilde yönettiklerini açıklamıştır.

“En büyük ve karlı yatırım, kendine yapılan yatırımdır.”

-David J. Schwartz.

Geleceğin yönetici adayarının 6 ay boyunca 5 farklı konuda 120 farklı şirketin ve öğrencilerin buluştuğu Young Executive Academy’nin içeriğine buradan ulaşabilirsiniz.


İlayda Tanyel

Endüstri Mühendisliği

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.