Öğrenci Kariyeri Banner

YEA İnsan Kaynakları Fatih Uysal: Kariyer Rotanı Nasıl Oluşturursun

YEA İnsan Kaynakları Fatih Uysal: Kariyer Rotanı Nasıl Oluşturursun

YEA 8. haftada İnsan Kaynakları alanında Kariyer.net CEO'su Fatih Uysal'ı dinleme fırsatını bulduk. 

%70 oranında kadın çalışana sahip olan Kariyer.net Ceo'su Fatih Uysal, bizlere 8.haftada çeşitli konuları açıkladı. Gelin sırasıyla bunlara göz atalım.

Öncelikli olarak İnsan Kaynakları alanında çalışmalarıyla bilinen Kariyer.net de dahil olmak üzere birçok şirketin işe alım konusunda değindiği önemli konuları ele aldı. Bunlar arasında başvurulan pozisyon ile adayın yetkinliklerinin uyumu, işe alınacak adayın mobil olup olmadığı, seyahat engelinin bulunup bulunmaması, sorumluluk sahibi olması öncelikli konular arasındaydı. 

 

Bunların yanı sıra aslında dikkat edilmesi gereken ama yeterli önemi görmemiş olan diğer kriterlerden de bahsetti. Örneğin, okuduğunuz okulda yüksek notlarla derslerinizi geçmiş, akademik açıdan başarılarınızı katlamış olmanıza rağmen bunları pratikte uygulamasında adayların davranışları, kendinizi bulunduğunuz konuma kadar geldikten sonra da geliştirmeye açık olmanız ve dolayısıyla araştırmacı ve yenilikçi yaklaşımları benimsemeniz de bu kriterler arasındaydı. 

Ayrıca günümüzde hatırı sayılır derecede önem kazanmış yazılım ile de uzman derecesinde becerikli olamasanız da biraz biliyor olmanızın önemine değindi.

Sonrasında ise CV'de olması ve olmaması gerekenlerde öncelikle bahsedilmesi gereken kısmın sizi diğer adaylardan ayrıştıran özelliklerinizi göstermeniz olduğu ve dolayısıyla sonrasında bu savı desteklemeniz için bütün alanları doldurmanız gerektiği ancak dürüstlüğü de ön planda tutmayı hatırlattı.

Günümüzde bir başka değer verilen husus olarak ise yurtdışında gerek eğitim gerek çalışma tecrübenizin olup olmadığı konusunun olduğunun altını çizdi.

Geçtiğimiz yıl açıklanmış ve Kariyer.net tarafından yapılan İşveren İlgi Endeksi sonucu ortaya çıkanların önemi sayesinde aslında filtrelemelerinin de sebeplerine değindi. Bir organizasyon Kariyer.net üzerinden işe alım yapmaya çalıştığı durumlarda aynı İşveren İlgi Endeksi'nde bulunanlarla benzer kriterleri sağlayanların süreçte daha kolay ilerleme sağladığı gözlemlendi. 

Dolayısıyla kısa kısa ancak iş hayatına başlamadan önce ve iş hayatı süresince birçoğumuza yardımcı olacağını düşündüğümüz konular sayesinde İnsan Kaynakları alanında da bilgilenmemizi sağladı.

Önümüzdeki haftaların İnsan Kaynakları da dahil olmak üzere diğer oturumları ile ilgili olarak yayınlanacak olan içerikler için bize buradan ulaşabilir, geleceğin yönetici adaylarının 6 ay boyunca 5 farklı konuda 120 farklı şirketin ve öğrencilerin buluştuğu Young Executive Academy’nin ikinci dönemine başvurmak için buraya tıklayabilirsiniz.

 

Özgün İçerik 


Bekem Yasemin Çatak

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Bekem Yasemin Çatak..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.