Öğrenci Kariyeri Banner

İngiltere'de Erasmus ve Master Nasıl Yapılır?

İngiltere'de Erasmus ve Master Nasıl Yapılır?

Bildiğiniz üzere İngiltere Avrupa Birliği ile olan anlaşmasını sonlandırdı. Peki ya bu durum öğrencileri nasıl etkiledi? Gelin hep beraber göz atalım.

ingiltere

Öncelikle Avrupa Birliğinde bulundukları dönemde İngiltere'de Erasmus programına katılmak isteyenlerin uygulaması ve geçmesi gereken adımlar vardı. Ancak anlaşmanın feshedilmesi sonucu, yani Brexit sonrasında durumlar değişti. Hem bir AB üyesi olan ülkeden gelen öğrencileri hem de diğerlerini etkileyen bu durumda Erasmus Programına son verildi. Bunun sonucu olarak da hali hazırda hak kazanmış öğrenciler dışında Erasmus'a katılma durumu artık ortadan kalkmış oldu.

 

ingiltere

Peki ya Master dediğinizi duyar gibiyim. Master programları için ise süreçte fazla bir değişiklik olmadı. Öncelikle zaten bir lisans diplomanız ve yeterli düzeyde ingilizce seviyenizin olması gereken Master programları için artı olarak sayılabilecek konular ise ek olarak bildiğiniz diller, almış olduğunuz eğitimler (tabiki sertifikaları ile beraber) ve yüksek bir diploma notu olabilir. 

 

ingiltere

Genellikle tercih edilen bölümler bilim, sanat, müzik ya da hukuk olmakla beraber ekonomide de adını duyurmuş olan çokça okul bulunmaktadır. 

 

ingiltere

Ayrıca size türlü türlü faydalar sağlayabileceğini de unutmamak gerekir. Örneğin akıcı bir ingilizceye ulaşmanız, uluslararası geçerliliğe sahip diploma imkanı, eğer okurken çalıştıysanız iş deneyimi ve çeşitli networking imkanları da beraberinde gelmektedir.

 

İlginizi çekebilecek diğer içeriklerimiz:

Almanya’da Yüksek Lisans Nasıl Yapılır?


Bekem Yasemin Çatak

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Bekem Yasemin Çatak..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.