Öğrenci Kariyeri Banner

YapayZeka101: Yapay Zeka ile 4 Yeni İş Alanı

YapayZeka101: Yapay Zeka ile 4 Yeni İş Alanı

İnsanlar, yapay zekanın gelişimi ile birlikte birçok sektörde iş kolu kayıplarının ortaya çıkacağını düşünüyorlar. Ama yapılan anketler ve değerlendirmelere göre yapay zekanın geleceğe yönelik birçok yeni iş kolunu ortaya çıkaracağı sonucu çıkmıştır. Bu yeni profesyonel alanlar yapay zeka ile ilişkili olduğu kadar insan gelişimi ve bakış açısı ile de ilintilidir. 

İşte geleceğin yeni 5 profesyonel alanını sizlere sunuyoruz. 

1. Gizlilik Yöneticileri 

Yapay Zeka 101: Yapay Zeka ile 4 Yeni İş Alanı-1

Dijital bir dünyanın bir parçasısınız ve gün içinde etkileşim içerisinde olduğunuz gerçekler de bu dijital dünyanın girdileri ve çıktıları.  

Her yeni siteye üye olduğunuz zaman hangi maddelere gerçekten onay verdiğinizi biliyor musunuz? Onay vermeyi de bir kenara bırakalım, peki onayınızı almadan hangi güvenlik ve gizlilik ihlallerini uyguladıklarını biliyor musunuz? Hayır. İşte gelecekte edindiğiniz gizlilik yöneticileri ile bunların hepsi için profesyonel yardımlar alacaksınız.  

2. İleri Düzey Veri Bilimcisi 

Yapay Zeka 101: Yapay Zeka ile 4 Yeni İş Alanı-2

Veri biliminin, en basitinden Netflix’te dizi seçiminize dahi bir etkisi olduğunu biliyor muydunuz? Daha önceki izlediğiniz dizi ve filmler, hatta tıkladığınız herhangi bir içeriğin algoritması alınıp tekrar size sunuluyor. Bu durumda gerçekten izlemek istediğiniz diziyi siz mi seçiyorsunuz? Hayır, verinin manipülatif etkisi ile sizin seçim ve davranışlarınızda büyük bir etki bırakıyorlar.

İleri düzey veri bilimcileri ile gelecekte belki de aklınızdan geçenlerin bile algoritması alınıp size düşünmeniz gerekenleri dikte edebilirler. İnsan seçim ve davranışlarında büyük etkisi olan veri bilimcilerin, bunu gelecekte ileri düzeye götüreceği reddedilemeyecek bir gerçek. 

3.Tasarım Odaklı Düşünme Yöneticisi 

Yapay Zeka 101: Yapay Zeka ile 4 Yeni İş Alanı-3

Tasarım odaklı düşünme yöneticileri ile bilişsel, stratejik ve pratik düşüneceksiniz. Artık kas gücünüzün zannettiğiniz kadar bile önemli olmayan bir dünyada yaşıyorsunuz. Beyninizi ne kadar çok kullandığınız değil, ne kadar efektif kullandığınız önemli. Gelecekte, bilgi ve pratiğe dayalı bir düşünme şekli edinmek için tasarım odaklı düşünme yöneticileri ile birlikte çalışacaksınız.

4. Yapay Zeka Eğitmeni 

Yapay Zeka 101: Yapay Zeka ile 4 Yeni İş Alanı-4

Geleceğin mesleği de diyebileceğiz yapay zeka eğitmenliği ile özellikle hizmet sektörü için insan gibi düşünen yapay zekaların gelişimi sağlanacak. Günümüzde de yapay zeka alanında, yapay zeka uzman sayısının azlığı sektör için bilinen bir durumdur. Geleceğin mesleği yapay zeka eğitmenliği bu alandaki boşlukları kapatacak. 

Geleceğin Gözde Mesleği Yapay Zeka

Verinin Manipülatif Etkisi

Veri Bilimi İçin Öğrenmeniz Gereken 3 Programlama Dili


0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.