Öğrenci Kariyeri Banner

İtalyanca Öğrenmek İçin 10 YouTube Kanal Önerisi

İtalyanca Öğrenmek İçin 10 YouTube Kanal Önerisi

İkinci bir dil öğrenmek size bir vizyon katmakla beraber aslında dünyaya daha geniş bir perspektiften bakmanızı da sağlayacaktır. İtalyanca öğrenmek isteyenler için takip ettiğim 10 Youtube kanalını sizler için derledim. Bu yazıda İngilizce olarak anlatılan İtalyanca kanallara daha fazla yer verdim fakat kaynak olması açısından takip edebileceğiniz Türkçe kanallar da ekledim.

1. Passione Italiana

Dinlerken öğrenmekten en çok zevk aldığım bu kanalda, anlatan öğretmen İtalyan olup videolarını İngilizce ve İtalyanca konuşarak anlatıyor. Yavaş ve anlaşılır bir şekilde konuşması başlangıç seviyesinde olanlar için gerçekten biçilmez bir kaftan.

 

2. Learn Italian with ItalianPod101.com

Çok kapsamlı olan bu kanalda seviyenize göre okuma, dinleme ve gramer videoları bulabilirsiniz.

 

3. Learn Italian with Italy Made Easy

Ana dili İtalyanca olan Manu’nun kanalında yeni başlayanlar için takip edilmesi kolay İtalyanca gramer videoları, orta ve ileri düzey öğrenciler için konuşma içerikli videolar, İtalya için seyahat ipuçları ve İtalyanca vloglar bulunmakta. Tüm videoların İtalyanca altyazıları da bulunuyor.

 

4. Learn Italian with Lucrezia

Lucrezia’nın kanalında İtalyanca öğrenmek isteyenlere hitap eden oldukça güzel içerikler mevcut. Genellikle gramer videoları, vloglar, İtalyanca’da yaygın kullanılan kelimeler ve sözcük öbekleri hakkında birçok video bulabilirsiniz.

 

5. Dolce Vita - Learn Italian with Luca & Marina

Yeni keşfettiğim bu kanalda İtalyanca hakkında bilmeniz gerekenler, seviyenize göre gramer videoları ve İtalyan kültürü hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

 

6. Oneworlditaliano

Bu kanalda birçok gramer videoları, telaffuz için videolar bulunmakta. Diğer önerdiğim kanallara nazaran daha az aktif bir kanal olduğunu söyleyebilirim.

 

7. Weilà Tom

Weilà Tom, İngilizce ve İtalyanca'yı eğlenceli ve rahat bir şekilde öğretmeye adanmış bir YouTube kanalı. Kanalda ayrıca dil öğrenme süreci ve Fransızca ile ilgili videolar da yer alıyor.

 

8. İrem'le İtalya ve İtalyanca

İtalyanca öğrenirken bazen İngilizce anlatılan videolarda bazı kısımları anlayamayabiliyoruz. Bu noktada Türkçe bilen kişilere ihtiyacımız olabiliyor. İtalyancayı Türkçe anlatan birinden öğrenmek isterseniz İrem sizin için doğru bir adres olacaktır.

 

9. PROF. EROL

İtalyanca ve İngilizce eğitimi verilen bu kanalda farklı eğitim methodları ile akılda kalıcı bir öğrenme serüveni yaşayabilirsiniz.

 

10. Easy Italian

Easy Italian, İtalyanca'yı otantik ve eğlenceli bir şekilde öğrenmenize yardımcı olacak bir kanal. Katie ve Matteo Milano sokaklarında ve İtalya'nın diğer şehirlerinde insanlarla röportaj yapıyor. Tüm videolarında İtalyanca ve İngilizce altyazı da bulunuyor.

Bu içerikleri de beğenebilirsiniz:

İtalyanca Öğrenirken Mutlaka Yapmanız Gereken 5 Şey

Dil Öğrenmeyi Sevenlere: Tüm Detayları İle İtalyanca

Özgün İçerik


Tuğba Füsun Özçelik

Yalova Üniversitesi Endüstri Mühendisliği

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.