Öğrenci Kariyeri Banner

Vizelerden Önce Son Çıkış: Bu 5 Maddeyi Sakın Yapmayın!

Vizelerden Önce Son Çıkış: Bu 5 Maddeyi Sakın Yapmayın!

Vize haftasında hepimiz verimli bir çalışma süreci geçirmek istiyoruz fakat bu her zaman mümkün olmayabiliyor. Tam da bu yüzden vize haftasında yapılmaması gereken 5 maddeyi sizler için hazırladık!

1. Sağlıksız Beslenmeyin

Sağlıksız Beslenmeyin

Sınav dönemlerinde aşırı yağlı, şekerli ve karbonhidrat içeren yiyecekler tükenmemenizde yarar var. Bu tarz yiyeceklerin tadı harika olsa asıl ihtiyacınız olan şey aslında yediğiniz şeylerden protein almanızdır.

 

2. Ara Vermeden Çalışmayın

Ara vermeden çalışmayın

Sınavlara çalışırken 10 dakika ara vererek çalıştığınızda bu sizin daha iyi konsantre olmanızı sağlayacaktır. 20 dakika boyunca yaklaşık 50 dakikalık periyotlarla çalışarak ve sıkıldığınız anlarda mola verdiğiniz taktirde, rahatlıkla odaklanabildiğinize şahit olacaksınız.

Pomodoro Tekniği İle Verimli Çalışma

 

 3. Geç Saatlere Kadar Çalışmayın

Geç saatlere kadar çalışmayın

Sabahlayarak çalıştığınızda daha fazla şey öğrendiğinizi düşünseniz de aslında gece belli bir saatten sonra zihniniz normalde olduğundan yavaş algılamaya başlar. Buna bağlı olarak öğrendiğiniz şeyleri unutarak, kafanız karışabilir. Verimli bir sınav süreci için uyku en önemli ihtiyaç diyebiliriz.

 

4. Sosyal Medyada Fazla Zaman Geçirmeyin

Sosyal Medya

Vize haftasında belki de en zorlayıcı şey, sosyal medya bildirimlerine bakmadan durabilmektir. Tam yoğunlaştığınız sırada en yakın arkadaş grubundan ilginç bir mesaj, dikkat çekici sosyal medya haberleri ve çok daha fazlası odaklanmanızı engelleyebilir. Bu nedenle telefonunuzu çalışma ortamından uzak tutmanızı tavsiye edebiliriz.

 

5. Hareketsiz Kalmayın

Hareketsiz Kalmayın

 

Sınav haftasında verdiğiniz molalarda kısa bir yürüyüş ya da egzersiz yapmayı ihmal etmeyin. Böylece tekrar çalışmaya başladığınızda daha iyi odaklandığınızı göreceksiniz.

 

Bu içeriklerimizi de okuyabilirsiniz: 

Çalışmalarınıza Işık Tutacak 6 Dehadan 6 Hayat Dersi ve 6 Çalışma Stili

Verimli Ders Çalışmak İçin 5 Önemli Adım

Sınav Dönemine Özel İçerik: Gece Çalışmanın Olumlu ve Olumsuz Yönleri

5 Uygulama İle Ders Çalışma Veriminizi Artırın


Beyza Narin

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Beyza Narin..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.