Öğrenci Kariyeri Banner

Uzaktan Eğitimin Sosyal Hayatımıza Avantajları

Uzaktan Eğitimin Sosyal Hayatımıza Avantajları

Uzaktan eğitim; bilgisayar, laptop ya da cep telefonu gibi internete bağlanabilen cihazlar ile herkesin bulunduğu konumdan aktif olarak derslere katılması sonucu oluşan pandemi koşullarında neredeyse tüm dünyada tercih edilen eğitim biçimidir. Bizlere ne kadar zararından bahsedilse de aslında bir o kadar da faydası bulunmaktadır. Şu ana kadar bu maddeleri görememiş, faaliyete geçirememiş ya da önemsememiş olabilirsiniz. Eminim ki bu yazıyı okuduktan sonra sizler için de her şey değişecektir.

İşte şimdi sizler için hazırladığım 5 maddede uzaktan eğitimin sosyal hayatımıza kattığı avantajlar;

1. Kariyeriniz için büyük bir olanak

kariyer

Pandemi koşulları başladığından beri staj, işe alım, mülakat, etkinlikler, organizasyonlar dijital platforma taşındı. Normal şartlarda gidemeyeceğimiz, katılamayacağımız birçok etkinlik şimdi bir tık yakınımızda. Üstelik birbirinden değerli katılımcılar ile iletişim kurmamız da bir mesaj uzağımızda. Bu durumda kariyer ve sosyal ağ kurma konusunda uzaktan eğitim bizler için fazlasıyla yeterli bir konuma gelmektedir. Bunları iyi değerlendirip, en faydalı şekilde kullanmayı öğrenmeliyiz.

Ayrıca, bu tarz etkinliklerden haberdar olmak için ögrencikariyeri.com’dan veya uygulamamızdan kendinize özel ilgi alanlarını seçerek kolayca erişebilirsiniz.

2. Harvard, California gibi önde gelen üniversitelerden eğitim alma ve sosyalleşme şansı

üniversite
Çoğumuzun adını sıkça duyduğu bırakın eğitim şansı, bulunduğu ülkeye gitme şansımızın bile çok az olduğu kaliteli birçok üniversite pandemi sürecinin başından beri eğitimlerini sosyal platforma açık hale getirdi. Kaliteli öğretim görevlileri, ünlü profesörlerden edineceğiniz üstün bilgilerin yanında yurtdışına bağlantı sağlayabilir, bağlantılarımızı dünya çapına taşıyabiliriz.

3. İletişim becerilerinizi sosyal platformlar üzerinden ilerletme

online bağlantı

Çeşitli platformlardan hemen her gün toplantılar, etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Bu sırada birbirinden değerli insanlarla konuşma şansı da yakalıyoruz. Hatta işi ilerletip artık mülakatlarımızı bile bu şekilde gerçekleştiriyoruz. Belki yüz yüzeyken çekineceğimiz, heyecanlanacağımız sıralarda evde olmanın verdiği güven ile iletişimimizi daha özgüvenli bir şekilde gerçekleştiriyoruz. Yakınlarımızla konuşmanın, sarılmanın önemini anlarken iletişim kurmanın ne kadar önemli olduğunu anlıyoruz.

4. Yeni ilgi alanlarına kolayca yönelme

yoga kurs

Udemy, IIEnstitü, edX, bilgeiş ve daha nice platform bizlere binlerce kurs olanakları sunmaktadırlar. Yazılımdan, yogaya kadar geniş bir alana yayılmış bu kursları kendimize en uygun şekilde seçip ister kariyer anlamında istersek de hobi anlamında geliştirmemizi sağlamaktadırlar.

5. 7/24 e-kaynaklara erişebilme 

e- kaynaklar 

Birçok üniversite ve kütüphane pandemi koşullarından dolayı elindeki tüm yazılı-sözlü kaynakları dijital platforma taşımaktadırlar. Birbirinden değerli bu kaynaklara gece-gündüz istediğimiz saatte kolayca ve güvenilir bir şekilde erişim şansı yakaladık. Bu da bizleri bilgilendirmenin yanında kültürlendirirken yeni hayatları keşfetmemizi sağladı.

İlginizi çekebilecek, yardımcı olabilecek diğer içeriklerimiz:

Online Ücretsiz Kurslar ve Arşivler

Online Eğitim İçin Faydalı 5 Uygulama Önerisi

İlginizi Çekebilecek 10 Online Arşiv

Online ve Ücretsiz 5 Kurs Önerisi


İlayda Tanyel

Endüstri Mühendisliği

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.