Öğrenci Kariyeri Banner

Sen Aslında Kimsin?: Kendini Tanıman İçin 6 Özel Soru

Sen Aslında Kimsin?: Kendini Tanıman İçin 6 Özel Soru

Kendini tanıyor musun? Aslında kim olduğunu, neleri sevip nelerden nefret ettiğini, seni inciten ya da umutlandıran…Seni dik tutan, hayata sıkı sıkı sarılmanı sağlayan ya da tüm bunları bilmeden var olduğun her şeyden vazgeçecek kadar seni yoran şeyleri? Birçok insan kendini tanıdığını söylese de aslında hiç tanımadığını hatta yanlış tanıdığına dair birçok kanıt bulunuyor. Kendini tanımak sahip olabileceğin en büyük bilgeliktir. Nerede durman ve nerede ilerlemen gerektiğini, nelere gerçekten ihtiyacın olduğunu ya da nelerden vazgeçebileceğini sadece sen bilebilirsin. Eğer kendini tanımazsan, kendini iyileştirmek istersin. Ama ilaç diye kullanmak istediğin, yapmak istediğin şeyler sana iyi gelmez. Çünkü aslında sen, sana ne iyi geleceğini bilmiyorsundur.

Eğer, sana hayatındaki tüm zorluklardan kurtulman için tek anahtarın sen olduğunu söylesem ve bunun için yapman gereken tek şeyin ise kendini sevip, değer verip ve tanımaktan geçtiğini söylesem ne yaparsın? O halde, aslında kim olduğunu öğrenmek için kendine bu 6 soruyu sor;

 

   1.Ne yaparken zamanın geçtiğini fark etmiyorsun, moralin çok bozukken bile sana keyif verecek şey nedir?

    2.Biri sana istemediğin bir şey yapıyor ya da yaptırıyorsa ne hissedersin?

    3.Gece sen uyurken odana bir peri geldi ve sihirli değneğiyle kafana vurup tüm dertlerini, hayattaki tüm sorunlarını yok etti. Sabah uyandığında ne hissedersin? Seni mutluluğundan alıkoyan nedir?

       4.Sahip olduğun tüm kişilik özelliklerini bir eşya gibi düşün ve sırala. Tüm iyi ve kötü olanları. Bunlardan; olmazsa olmazlarını, olmasa da olurlarını ve kurtulman gerekenleri belirle.

       5.Öldüğün zaman nasıl hatırlanmak istersin, insanlar hakkında ne düşünsün ve ne konuşsun istersin?

       6.Seni iyi tanıyan insanlar hakkında neler söylerdi?

 


Aleyna  Karataş

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Aleyna Karataş..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.