Öğrenci Kariyeri Banner

Online Eğitim İçin Faydalı 5 Uygulama Önerisi

Online Eğitim İçin Faydalı 5 Uygulama Önerisi

Pandemi dolayısıyla online hale gelen eğitim süreçlerine odaklanmak ve düzenli çalışmak bir hayli zorlaştı. Her ne kadar yüz yüze eğitim kadar verim alınması mümkün olmasa da online eğitimi bir parça daha odaklanılabilir hale getirmek mümkün.

 

Online Eğitim İçin Kullanabileceğiniz Uygulamalar

 

1. Google Calendar

Çalışmadan verim alabilmenin altın kurallarından bir tanesi planlı çalışmaktır. Google Calendar ile gününüzü saat bazında planlayabilir ve kendinize hatırlatıcılar koyabilirsiniz. Bu sayede hangi saatte ne yapmanız gerektiğini önceden bilebilirsiniz.

Uygulamaya buradan ulaşabilirsiniz.

 

2. Forest

Odaklanma problemi yaşıyorum, telefon elimden düşmüyor diyorsanız Forest tam size göre bir uygulama. Çalışmak istediğiniz kadar kronometre açabilir ve bir ağaç dikerek kendi ormanınızı oluşturabilirsiniz. Uygulamada kronometre açarak biriktirdiğiniz jetonlarla ormanınız için yeni ağaç türleri satın alabilir ve hatta bu jetonlarla gerçek bir ormana ağaç dikebilirsiniz.

Uygulamaya buradan ulaşabilirsiniz.

 

3. Prezi

Ödeviniz var ve sunumunu nasıl yapacağını bilemiyorsanız, klasik sunumlar yerine bir farklılık arıyorsanız Prezi bunun için biçilmiş bir kaftan! Sunumuz için hazır şablonları kullanabilir veya şablon hazırlayabilirsiniz. Her türlü değişikliği yapabilir ve sunumlarınızı oluşturduğunuz bir klasörde toplayabilirsiniz.

Uygulamaya buradan ulaşabilirsiniz.

 

4. Quizlet

Öğrenmeyi biraz eğlenceli hale getirmek istiyorsanız bu noktada Quizlet yardımcı olabilir. Kendinize çalışma setleri hazırlayabilir veya var olan çalışma setlerini kullanarak bireysel öğrenmenizi daha da kalıcı hale getirebilirsiniz.

Uygulamaya buradan ulaşabilirsiniz.

 

5. Speechnotes

Yazarak çalışmak bazı insanların vazgeçilmezi olduğu halde zaman kaybı olarak da görülen bir yöntemdir. Speechnotes, bu durum için oldukça yararlı bir uygulama. Klavye kullanmadan sesinizi yazıya dönüştürebilir ve zamandan tasarruf edebilirsiniz.

Uygulamaya buradan ulaşabilirsiniz.

 

Bu içeriklerimiz de ilginizi çekebilir

Online Eğitimde İşinize Yarayacak 6 Google Chrome Eklentisi

Online Eğitimle Para Kazanabileceğiniz Geleceğin Meslekleri

 

Özgün İçerik


Aleyna  Ayyıldız

Yazılım&Endüstri Mühendisliği

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.