Öğrenci Kariyeri Banner

Üniversite Dönemi Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar

Üniversite Dönemi Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar

Özellikle üniversite hayatına yeni atılacaklar için bilinmesi gereken bazı doğrular var ki eğitim hayatınızı değiştirebilir. Sizler için üniversite hayatı hakkında bilinen yanlışları gidermek istedik.

Üniversitede devamsızlık problemi yok.

üniversite

Bu durum üniversiteye, bölüme ve fakülteye göre değişen bir durumdur. Ayrıca her dersin belirli bir derse zorunlu katılım oranı vardır. Kimi hocalar devamsızlığınız üzerinden not değerlendirmesi yapabilir veya sınıfta bırakabilir. Bazı hocalar da bu konuda esnek olabilir lakin böyle bir genelleme yoktur.  

Gelecekte kariyer için yüksek ortalama yeterlidir.

üniversite hayatı

Bu düşünceyi tamamen kafanızdan atmalısınız. Dört üzerinden üçün altına düşmemek iyidir lakin asla işe alım için yeterli değildir. Seminerlere, eğitimlere, kulüplere vs. katılımınız en az diplomanız kadar işveren gözünde önemlidir. Bu tür eğitim ve seminer ilanlarını sitemizden takip edebilirsiniz.

Bölümde staj zorunluluğu yoksa yapmaya gerek yoktur.

staj üniversite

Türkiye’de işverenler, en az üç yıl deneyim gibi şartları istemesiyle meşhurdur. Ayrıca iş hayatına hazırlanmak için de deneyim oldukça önemlidir. Staj deneyimi olan mezunlar bir adım öndedir diyebiliriz. Bu tür staj ilanlarını da sitemizde yakalayabilirsiniz.

Staj yaparsan kesinlikle mezun olunca işe alınırım.

stajyerlik

Evet, staj işe alım için önemlidir lakin staj yerinizdeki performansınızın düşük ya da yüksek olması da önemlidir. Performansınız yüksek olmalıdır.

Öğrenci kulüplerinde çalışmanın bir faydası yoktur.

öğrenci kulüpleri

Öğrenci kulüpleri bir en başta bir ekip çalışmasıdır ve bu niteliği iş yerlerinin özelliklerinden biridir. Ayrıca kulüpler size pek çok şey de öğretecektir. Öğrenci kulüplerinde iyi bir networke de sahip olabilirsiniz.

Sizi ilgilendirebilecek veya geliştirebilecek şeyleri arkadaşlarınız size zaten söyler, takip etmeye gerek yoktur.

üniversite hayatı

Bu düşünce konfor alanından ayrılamayan, bilgi araştırmaya, gelişmeye üşenen insanların düşüncesidir. Sizi ilgilendirebilecek, geliştirebilecek her türlü bilgiye aç olmalısınız. Bunun için okulunuzun duyurularını ve Öğrenci Kariyeri’ni; Instagram, Linkedin ve websitesinden takip edebilirsiniz.
 

Bu içerikler de ilginizi çekebilir!

Üniversite Hayatı Boyunca Mutlaka Yapılması Gereken 25 Şey

Üniversitede Dijital Bir İşe Başlamak 4 Sebep

 


tuğba özdemir

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Tuğba Özdemir...

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.