Öğrenci Kariyeri Banner

Ücretsiz CV (Özgeçmiş) Hazırlayabileceğiniz 5 İnternet Sitesi

Ücretsiz CV (Özgeçmiş) Hazırlayabileceğiniz 5 İnternet Sitesi

 

Mezun olduktan sonra iş hayatına girişte güzel ve profesyonel CV’ye sahip olmak sizleri diğer adayların önüne geçmenizi sağlayacaktır. Profesyonel Cv hazırlamak için bazı kriterler bulunur. Bu kriterlere uygun şekilde hareket ederek profesyonel bir CV’ye sahip olmanız mümkündür. Öncelikle önceden hazırlanmış cv örneklerine göz atmanızı öneririz. Sizden önceki adaylar nasıl cv hazırlamış anlayabilmek için cv örneklerini detaylıca incelemeniz önemli yer tutar. Peki, sonrasında neler yapmanız gerekiyor? Profesyonel cv nasıl olmalı? Şimdi sizler için bu soru başta olmak üzere CV ile ilgili tüm detaylara yer vereceğiz. Keyifli okumalar dileriz.

Profesyonel CV Hazırlarken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Profesyonel CV Hazırlarken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Profesyonel CV hazırlarken dikkat etmeniz gereken bazı önemli noktalar vardır. Bunların başında CV’de kullanacağınız fotoğraftır. CV’de mutlaka bir fotoğrafınızın olması gerekir bu çok önemlidir. Koyacağınız fotoğrafın güncel olması ve de vesikalık bir fotoğraf olması gerekir. Yani fotoğrafta yüzünüzün net bir şekilde görülmesi beklenir. Bir diğer nokta kendinizi anlatırken noktalama işaretlerine ve yazım kurallarına dikkat etmelisiniz. Gereksiz bilgilere yer vermemeli, açık ve net bir şekilde kendinizi anlatmalısınız. İletişim bilgilerinizi doğru ve eksiksiz yazdığınızdan emin olmalısınız e posta adresiniz, telefon numaranız doğru şekilde profesyonel CV’de yer almalıdır. Bunların dışında kişisel becerilerinizden, katıldığınız eğitim programlarından, çalıştığınız eski kurumlardan bahsetmeniz ve gelecek planlarınızdan bahsetmeniz beklenir. CV hazırlarken işte bu noktalara dikkat ederseniz son derece iyi bir CV’ye sahip olabilirsiniz.

 

Ücretsiz Yeni Mezun Online CV Hazırlama Siteleri

Ücretsiz Yeni Mezun Online CV Hazırlama Siteleri

Sizler için CV hazırlarken kullanabileceğiniz ücretsiz CV hazırlama sitelerini paylaştık. İlk sırada Canva’ya yer verdik. Canva sizlere tasarım anlamında pek çok seçenek sunar. Ayrıca Türkçe ara yüzü ile kullanımı da çok basittir. İkinci sırada VisualCV geliyor. Profesyonel CV hazırlarken sade bir tasarım tercih eden kişiler bu siteyi ücretsiz şekilde kullanabilir.

Bir diğer profesyonel Cv hazırlama sitesi olarak CVlogin sitesini verdik.

CVlogin, 8 adet şablon üzerinden CV hazırlamanıza destek oluyor. Hazırladığınız CV'leri kolaylıkla PDF formatında indirmeniz de mümkündür. Dördüncü sırada ise Resume.com sitesi geliyor. Profesyonel anlamda detaylı şekilde CV hazırlamak isteyen kişiler bu siteyi tercih edebilir. Ve son olarak Enhancv sitesine yer verdik. Enhancv şablonlarınızı sektöre göre ayırıyor. Hangi sektörde çalışmak istiyorsanız o sektöre ait CV hazırlıyorsunuz. Bu da diğer sitelerden onu ayıran önemli bir özeliktir.

Yeni Mezun CV Nasıl Hazırlanır?

Yeni Mezun CV Nasıl Hazırlanır?

Yeni mezun olmuş kişilerin çok çok telaşlandığı nokta, tecrübesiz olmaları ve işverenin tecrübesiz çalışan istemeyeceğini düşünmeleridir. Bu düşünce hemen hemen herkesin yaşadığı bir telaştır yani çok doğaldır. Bu noktada asla ümitsizliğe kapılmayın ve pes etmeyin. Tecrübesiz olmanıza rağmen, becerilerinizi işvereninize anlatabilir ve işverenin ilgisini çekmeyi başarabilirsiniz. Yeni mezun olan kişinin CV’sine ekleyecek olduğu becerileri önemlidir. Örneğin, üniversitede katıldığınız eğitim programları başta olmak üzere sosyal sorumluluk projeleri, üniversite kulüpleri, katıldığınız etkinliklere yer verebilirsiniz. Böylece işvereniniz sizin aktif ve girişken biri olduğunuzu düşünecek ve onun ilgisini çekmeyi başaracaksınız. Bunun dışında CV’nizde iletişim becerilerinizin gelişmiş olduğunu ve de grup çalışmalarınıza olan ilginize de yer verebilirsiniz. Tabi ki CV’niz dolu görünsün düşüncesi ile gereksiz bilgilere yer vermekten kaçının.

Profesyonel bir CV’ ye sahip olmak için dikkat etmeniz gerekenleri, profesyonel bir cv hazırlamadan önce cv örneklerini iyi araştırmanız ve cv örneklerinden yola çıkarak kendinize bir rota oluşturmanız gerektiğine bu yazımızda yer verdik. Siz de profesyonel CV’ye sahip olmak için sizlere sunduğumuz birkaç öneriye dikkat edebilirsiniz. Yazının devamında ücretsiz CV( Özgeçmiş) Hazırlayabileceğiniz sitelerle ilgili daha geniş bilgilere ulaşabilirsiniz.

 

Ücretsiz CV (Özgeçmiş) Hazırlayabileceğiniz Siteler

 

1. Canva

canva özgeçmiş hazırlama

Canva, tasarım anlamında çok fazla imkan sunan bir site olmasının yanı sıra kaliteli ve yaratıcı CV hazırlama konusunda da gayet başarılı. İçerisinde onlarca taslak bulunduran Canva, kendi tarzınıza göre CV hazırlamanıza olanak sağlıyor ve farklı şablonlar üzerinden kendi CV'nizi oluşturabiliyorsunuz. CV'lerinizi istediğiniz formatta kaydedebiliyorsunuz. Ayrıca Canva'nın arayüzü Türkçe olduğundan kullanımı oldukça basit. 

Siteye buradan ulaşabilirsiniz.

 

2. VisualCV

visualcv

Profesyonel CV hazırlayabileceğiniz VisualCV, ücretsiz versiyonunu kullananlara ikisi fotoğrafsız biri fotoğraflı olmak üzere 3 adet CV şablonu sunuyor. Basit bir arayüze sahip olan bu sitede size verilen şablonlar üzerinden oluşturulan CV'ler yalnızca PDF formatında indiriliyor. CV hazırlarken sade tasarım tercih edenler bu siteyi kullanabilir.

Siteye buradan ulaşabilirsiniz.

 

3. CVlogin

cvlogin

Türk girişimcilerden çıkan CVlogin, ücretsiz ve pratik CV hazırlamak isteyenler için iyi bir seçenek. İçerisinde bulundurduğu 8 adet şablon üzerinden CV hazırlanıyor olması ve Türkçe arayüzüne sahip olması kullanım kolaylığı sağlıyor. Hazırladığınız CV'leri PDF formatında kaydedebiliyorsunuz.

Siteye buradan ulaşabilirsiniz.

 

4. Resume.com

resume.com cv hazırlama

 

Diğer sitelerden farklı olarak tamamen ücretsiz kullanabileceğiniz Resume.com, detaylı CV hazırlamak isteyenlerin oldukça ilgisini çekecek. Arayüzü de çok basit olan bu site ile CV'nizi oluşturup otomatik şekilde birçok farklı dosya türünde kaydedebiliyorsunuz.

Siteye buradan ulaşabilirsiniz.

 

5. Enhancv

enhancv

CV şablonlarını sektöre göre ayıran ve bu özelliğiyle diğerlerinden farklı olan Enhancv, ücretsiz şekilde kendinize özgü CV'ler oluşturmanızı sağlıyor. Hazırlamış olduğunuz CV'leri PDF formatında kaydedebiliyorsunuz.

Siteye buradan ulaşabilirsiniz.

 

Bu içeriklerimiz de ilginizi çekebilir:

Ücretsiz Europass CV ve Motivasyon Mektubu Hazırlama Eğitimi

Ücretsiz CV Hazırlama ve Başarılı Mülakat Yöntemleri Eğitimi

CV'nizi Güncellemenizi Gerektiren 5 Beceri

CV Hazırlarken Bunları Asla Yapmayın!

 

 

 

 


Aygül Binali

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Aygül Binali..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.