Öğrenci Kariyeri Banner

Yoga Yapmanın Hayatımıza 4 Katkısı

Yoga Yapmanın Hayatımıza 4 Katkısı

Günlük yaşantımızda gerek iş hayatımız gerekse sosyal hayatımız dolayısıyla çok fazla strese maruz kalıyoruz. Bu durumdan bir anlığına da olsa kurtulabilmek, kendimize ve vücudumuza zaman ayırabilmek için yapılabilecek en faydalı şeylerden biri yogadır.

Yoga, insanın huzura kavuşması ve kendini dinlemesi adına yapılan bir faaliyettir. Hindistan kaynaklı olan yoga, fiziksel ve ruhsal bir uygulamadır. Yoga din veya inanç sistemi değil, aksine bir felsefedir. Bu felsefeyi uygulayan bireylere Yogi denir.

Yoganın Hayatımıza Katkıları

1. Stresi Azaltır

Yoganın en temel faydalarından biri stresi azaltmaktır. Stres hormonu olarak bilinen kortizol salınımını azaltmasıyla strese ve anksiyete karşı bir savaş açar. Depresyonla mücadelede de etkin bir rol oynayabilir.

 

2. Uyku Kalitesini Arttırır

Depresyon, anksiyete ve birçok sağlık probleminin belirtilerinden bir tanesi uykusuzluk veya gece uykuya dalma, derin uyuma problemidir. Bu gibi problemlerle başa çıkmak, kötü düşüncelerden arınmak için yoga doğru bir tercihtir.

 

3. Nefesimizin Farkında Olmamızı Sağlar

Nefes alıp vermek her insanın yaptığı şeylerden birisidir. Elbette ki doğru nefes alıp vermek, nefesin farkında olmakta çok önemlidir. Yogada uygulanan pranayama (nefes teknikleri) ile bu faaliyetin ne kadar önemli olduğunun farkına varabilirsiniz. Nefes alış ve verişinin düzenlenmesinin, performans artışı, sağlıklı akciğerler gibi saymakla bitiremeyeceğimiz bir sürü faydası da vardır.

 

4.Kalp Sağlığı İçin Faydalıdır

Yoganın bir diğer etkisi ise kalp içindir. Stresin kalbe olan kötü etkilerini saymakla bitiremeyiz. Yoganın stresi azaltması sayesinde kalp sağlığımız oldukça olumlu etkilenir. Ayrıca yoga sayesinde düzenli hale gelen nefeslerin kalbi dinlendirmesi de olumlu bir diğer etkisidir.


Aleyna  Ayyıldız

Yazılım&Endüstri Mühendisliği

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.