Öğrenci Kariyeri Banner

Kendi Mucizenizi Yaratın!: Afife Jale Küçükbenli

Kendi Mucizenizi Yaratın!: Afife Jale Küçükbenli

Hepimiz farklı koşullar altında dünyaya geliyoruz. Bambaşka zorluklarla karşılaşıyoruz. Ama ne kadar zor koşullara sahip olursanız olun, eğer hayatınızı değiştirmek isterseniz bunu başarırsınız. Her insan kendi kaderini kendi yazar. Kalem sizin elinizde, seçimler sizin zihninizde. Tek yapmanız gereken kendinize inanmak ve okumaktan hiç vazgeçmemek.

Sizlerle bugün Afife Jale Küçükbenli’ nin 6 Şubat 2019 yılında gerçekleştirdiği "Kitaplar ve Sevginin Gücü" isimli TEDX konuşmasından, hepimize iham olabilecek hayat hikayesini paylaşmak istiyorum.

Kayseri’nin küçük bir köyünde dünyaya gelen Afife Küçükbenli, kendini bildi bileli okumayı çok sevdiğini ve bulduğu her şeyi okuduğunu söylüyor. Ama annesi yüzünden ilk okuldan sonra okula gidemiyor ama erkek kardeşlerinin okul kitaplarını okumaya, radyo dinlemeye devam ediyor. Evlilik çağı geldiğinde maalesef o dönemlerde çok daha yaygın olan akraba evliliği ya da görücü usulüyle evlendirmek istiyor onu ailesi. Fakat buna karşı çıkıyor ve sevdiği insanla evlenmek istiyor, karşı çıkmalarının sonunda da sevdiği insanla evleniyor. İki erkek, bir kız olmak üzere üç evlat sahibi oluyor. Hem onları hem de kendini yetiştiriyor. Şimdi o çocukların biri İstanbul Teknik Üniversitesi, biri Boğaziçi Üniversitesi, biri Bilkent Üniversitesi mezunu. Çocukların evden gidişiyle kitaplarda okuduğu yerleri görmek istediğini fark ediyor ve eşiyle Paris, Venedik, İsviçre gibi hayalini kurduğu yerlere her beş yılda bir seyahat etmeye başlıyorlar. Bu arada eşi emekli oluyor. Bu sefer Afife Küçükbenli, köyüne dönüp eşinin baba mesleği olan hayvancılığı devam ettirmek istiyor. 10 koyun, 3 oğlak ile başladıkları bu işte, şimdi 400’den fazla küçük başları, ördekleri, arıları ve kocaman bir çiftlikleri bulunuyor. Her hayalini gerçekleştirdiğini söyleyen Afife Jale, en önemli sebeplerinin sevgi ve kitaplar olduğunu açıklıyor.

kendi mucizeni yarat

 Hangi koşullarda dünyaya geldiğiniz önemli değil, kendinizi geliştirmekten vazgeçmeyin ve hayatınıza doğru insanları alın. Hayallerinizi gerçekleştirirken size destek olabilecek, hayallerinize ortak olabilecek insanlarla çıkın yola. Afife hanım ve sevgili eşi, bize sevgi ve öğrenme isteği oldukça insan kendi mucizesini kendi nasıl yaratır onu gösteriyor. Videoyu izlemenizi ve detaylarını onun ağzından duymanızı tavsiye ederim. Hayallerinizden ve öğrenme tutkunuzdan asla vazgeçmeyin!

İşte insanın içine umut tohumları eken o konuşma:

Özgün İçerik

 

 

 


Dila Ergin

Öğrenci Kariyerinde İçerik Yazarı

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.