Öğrenci Kariyeri Banner

Girişimci Olmak İsteyenlerin Mutlaka Bilmesi Gereken 7 Madde

Girişimci Olmak İsteyenlerin Mutlaka Bilmesi Gereken 7 Madde

1. Size her gün pazartesi:)

pazartesi

Girişimcilikte yeni başladığınızda öğrenmeniz ve tecrübe edinmeniz gereken çok şeyin olduğunu fark edeceksiniz. Bunları, adım atmadan veya kitaptan okuyarak değil, yaşayarak öğrenebilirsiniz. Çünkü mevcut durumunuzun gerektirdiği şartlara uyum sağlamak için çaba göstermeniz ve her zamankinden daha fazla çalışmanız gerekecektir. Her gün aynı hevesle işinizi kurmak veya geliştirmek için uğraşmalısınız.

 

2. Patron da çalışan da sizsiniz.

patron

Girişimcilik serüvenine ya tek başınıza ya da bir ekiple başlayabilir misiniz?. Bir girişimci olduğunuzda çoğu işi kendiniz yapmanız gerekebilir. Bu yüzden de cesur, istekli ve risk alabiliyor olmanız size fayda sağlayacaktır.
 

3. Günün sonunda sizin olan bir şey vardır.

sahip olmak

Kendi işinizi yapmanızın en güzel yanı sizin sahip olduğunuz bir şeyin insanlara sunulacak olmasıdır. Ortaya çıkardığınız girişimin değer görmesi sizi motive edecek ve gelişmeniz için ana unsur olacaktır.


4. Müşterinizi iyi tanımalısınız.

Müşteri

Girişimci olmanın bir diğer anlamı değer üretmektir. İnsanların, sizin ürün veya hizmetinize neden ihtiyaç duyduklarını ve neden değerli bulmaları gerektiğini tespit etmeli, bu konu üzerine gelişme göstermelisiniz. Müşterinizin hangi kriterlere sahip olduklarını bilmek ve olaylara müşteri gözüyle bakmak işiniz için oldukça önemlidir.


5. Mutlaka bir iş planı oluşturmalısınız.

iş planı

Girişiminizin başarılı olmasını istiyorsanız planlı olmanızda fayda var. İş planı, işinizin geliştirilmesi açısından faaliyetlerinize bakılarak ve ürün, hizmet, finansal kaynaklarınız göz önünde bulundurularak hazırlanmalıdır. Bu konuda uzman kişilerden yardım almanız planlarınızın daha doğru ve uygulanabilir olmasına yardımcı olacaktır.


6. İşinizi yaparken düşünürsünüz, düşünürken yaparsınız.

düşünmek

Bu yola çıktığınızda her gün gelişime açık olmalısınız. Gün geçtikçe yeni bilgiler ve tecrübelerinizle girişiminize bir şeyler katarak ilerlemelisiniz. Gerektiğinde değişim yapmaktan korkmayıp cesur olmayı bilmelisiniz.

7. Sosyal medya yönetimi ve pazarlama stratejilerini öğrenmeniz gerekir.

pazarlama
Günümüzde herkesin teknolojiyle bir şekilde bağı var. Birçok habere ve bilgiye internet aracılığıyla erişiyoruz. Bu da insanlara ulaşmak ve girişimlerinizi duyurmak için etkili bir yol sunuyor. İnternet reklamcılığı, ürün veya hizmetin müşteriye sunulması aşamasında karşımıza çıkıyor. Bu yönden de girişiminizi insanlara nasıl sunacağınızı bilirseniz, reklamların işinizdeki etkisini daha iyi görebilirsiniz.  

 

Ayrıca bu içeriklere de bakmak isteyebilirsiniz:

7 Maddede Girişimci Ruhunuzu Besleyin

Genç Girişimciler İçin 10 Altın Öneri


Şükran  Sökmen

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Şükran Sökmen..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.