Öğrenci Kariyeri Banner

Pazartesi Motivasyonu #1: Haftanın İlk Gününe Yüksek Motivasyonla Başlamak İçin 3 Öneri

Pazartesi Motivasyonu #1: Haftanın İlk Gününe Yüksek Motivasyonla Başlamak İçin 3 Öneri

Hafta sonunun rahatlığından çıkıp pazartesinin stresli kollarına kendimizi bırakmak, birçoğumuz açısından haftaya düşük enerjiyle başlamamıza neden oluyor. Fakat bunu değiştirmek bizim elimizde. Peki ama nasıl?

Güzel bir hafta sonundan sonra pazartesiye hazırlanmak hem ruhen hem de bedenen zor gelebiliyor. Bu da yapılan işe odaklanmayı azalttığı gibi verimi de düşürüyor. Bu sebeple “Pazartesinin nesi iyi olabilir ki?” diye düşünebiliyoruz. Ancak, hayır! Eminim ki, bu önerileri okuduktan sonra pazartesilerin de diğer günler gibi güzel olduğunu düşüneceksiniz.

1. Bakış Açını Değiştir

Bakış Açını Değiştir

Aslında Pazartesilerden bu kadar ürkmemizin sebebi ona yüklediğimiz anlamdan kaynaklanıyor. Birçok insan Pazartesi için tüm işlerin o gün biriktiğini ve bu yüzden de stresin en yüksek seviyede olduğunu düşünüyor. Fakat haftaya olumsuzlukla başlamak diğer günlerin de bu şekilde gideceğini gösterebilir. O yüzden bugünden itibaren kendinize engeller koyup olumsuzluklara odaklanmak yerine bakış açınızı değiştirip olumlu şeylere odaklanmaya başlayın. Büyük resme bakın. Bunun için kendinize şu 3 soruyu sorabilirsiniz:

  • 365 gün boyunca aynı kişi olmak istemediğim ve kendimi daha iyi ifade etmek için nasıl hayatıma devam edebilirim?
  • Büyümek, yeni şeyler öğrenmek için kendime ne verebilirim?
  • Neye minnet duyabilir ve neyi kutlayabilirim?

Aslında bu üç soruyu sorarak kendinize hedefler belirliyorsunuz. Bundan sonraki adım, belirlediğiniz hedefleri önceliklendirmek ve buna ulaşmak için erken uyanmak olabilir.

2. Pazar Gününden Haftanı Planla

Planlama Yap

Pazartesi günü yapılacak bir sürü şeyin sürekli kafanızda dolanması, beyninizin fazla yorulmasına sebep olabilir. Bu sebeple yapacaklarınız için bir ajanda tutmak ve hafta içinde önemli olan görüşmeleri bir yere yazmak hem sizin daha düzenli olmanıza yardımcı olacak hem de sizi bir nebze olsa da rahatlatacak ve Pazar gününden pazartesinin stresini düşünmenize engel olacaktır. 

3. Sabah Rutini Belirle

Sabah Rutini Belirle

Bilinçaltımızdaki pazartesi algısını değiştirmek için bir sabah rutini belirleyebilirsiniz. Örneğin, güzel ve zengin bir kahvaltı hazırlarken modunuzu yükseltecek bir şarkı veya en sevdiğiniz parçayı açmaya ne dersiniz?  Böylelikle kahvaltı hazırlarken modunuzu yükseltebilir ve kahvaltınızı yaptıktan sonra da gereken enerjiyi alarak güne hazır olabilirsiniz.

Sabah uyandığınız gibi kahvaltı yapmak size göre değilse, kahve veya çay eşliğinde gün içinde tüm yapacaklarınızı beş dakikalığına unutmayı deneyin. Dışarıdaki güzelliklere dikkat edip ana odaklanmak, güne güzel bir şekilde başlamanıza yardımcı olabilir.

 

Ayrıca sabah motivasyonunuzu yükseltmek için aşağıya iki video ekliyorum.

 

 

 

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Güne Erken Başlamanız İçin 7 Sebep

Karantinada Motivasyonunuzu Artıracak 7 Öneri

 

 

Özgün İçerik

 


Tuğba Füsun Özçelik

Yalova Üniversitesi Endüstri Mühendisliği

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.