Öğrenci Kariyeri Banner

Güne Erken Başlamanız İçin 7 Sebep

Güne Erken Başlamanız İçin 7 Sebep

Başarılı insanların hayatlarını incelediğimizde karşımıza birçok ortak alışkanlıklar çıkıyor. Bu alışkanlıkların en başında olanı güne erken başlamak. Büyük şirketlerin CEO’larının gündelik rutinlerini incelediğimizde hemen hemen hepsi sabahın ilk ışıklarıyla gözlerini açıyor. 

Apple’ın CEO’su Tim Cook’tan eski ABD başkanı Barack Obama’ya kadar alanında birçok uzman isim güne erken başlamayı tercih ediyor. Peki neden bu kadar insan erken kalkmayı tercih ediyor?

1. Temiz Hava ve Güneş

Günün hiçbir saatinde bulamayacağınız temiz hava ve güneşin doğuşunu yakalamak her sabah güne pozitif başlamanızı sağlayacak.

2.Sakinlik ve Huzur

Günün en huzurlu saatleri belki de sabah saatleri. Şehrin gürültüsü daha başlamamışken sessizliğin tadını çıkarabilirsiniz.

3. Ulaşımda Rahatlık

Şehrin daha uykusundan uyanmadan önce, trafiğin olmadığı saat dilimlerindesiniz. Özellikle İstanbul’da okulunuza ya da işinize giderken boş yolların tadını çıkarabilirsiniz. 

4.Egzersiz 

Kimimiz egzersiz için gün içerisinde zaman bulabilse de kimimiz zaman bulamayabiliyor. Yapacağınız kısa bir egzersiz ile güne daha dinamik başlayabilirsiniz. Belki de filmlerde gördüğünüz sabah koşuları size de iyi gelecektir.

5.Kendine Zaman Ayırmak

Sizi rahatsız eden telefon bildirimlerini almadan huzur içinde kitap okuyabilir, yazı yazabilir ya da günün planını yapabilirsiniz. 

6.Düzenli Bir Hayat

Geceleri geç yatıp sabah geç kalkanların aksine düzenli bir şekilde erken güne başlayanlar daha düzenli bir hayat yaşıyorlar. Bunun nedeni uyku saatleri düzensiz olanların uyku açığından dolayı ortaya çıkan yorgunluk hissinin gün içerisinde yapılacak olan aktiviteleri kısıtlaması. Bu nedenle daha düzenli ve disiplinli bir hayat istiyorsanız sabah alarmı kurun ve güne erken başlayın.

7. Yaratıcı Yönünüzü Güçlendirin

Uykunuzu almış güne yüzde yüz enerjiyle başladığınız bu saatlerde yaratıcı, üretici yönünüzün en yüksek olacağı zamanlardır. Günün stresi ve koşturması daha başlamamışken bu yönünüzü güçlendirebilirsiniz.

Özgün İçerik


Halil Pınarbaşı

Beykent Üniversitesi - Endüstri Mühendisliği

2 Yorum

  • Mert SEVTEKİN

    Çok güzel bir içerik olmuş! :)

  • Rümeysa  Bozaslan

    Çok beğendim düşüncenize sağlık gerçekten önemli bir konu 👏

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.