Öğrenci Kariyeri Banner

Pazar Keyfi: En İyi 7 Netflix Belgeseli

Pazar Keyfi: En İyi 7 Netflix Belgeseli

Covid-19 hayatımıza girdiğinden beri hiç izlemediğimiz kadar Netflix’te dizi ve film izlemeye başladık. Bu yüzden de dizi ve film depomuzu kolayca bitirdik, şimdi de yeni sezonlarının gelmesini bekliyoruz.  

Netflix’te sadece dizi veya filmler yer almıyor, aynı zamanda bakış açımızı genişleten, yeni şeyler öğrenebileceğimiz birbirinden güzel belgeseller de yer alıyor. Belki de bir çoğunuz Netflix’teki bu belgeselleri keşfetmediniz bile. 

İşte, biz de bu yazımızda sizlere yeni şeyler keşfedeceğiniz en iyi 7 Netflix belgeselini sizler için derledik. 

1. Our Planet 

Birleşik Krallık yapımı, 8 bölümlük bir doğa belgeselidir. Çarpıcı bilgiler içeren belgeselde doğa hakkında merak ettiğiniz soruların cevabını bulabileceksiniz. Doğayı ve canlıları keşfetmeye hazır olun.

2. The Mind, Explained 

Bir belgesel serisi olan yapım Amerikalı aktris Emma Stone tarafından anlatıldı ve dünya çapında 12 Eylül 2019 tarihinde yayınlandı. Ayrıca belgeselin “Hafıza”, “Düşler”, “Kaygı”, “Farkındalık” ve “Psychedelics” olmak üzere toplam 5 bölümden oluşmaktadır. 

3. The Social Dilemma 

Büyük teknoloji şirketleri ve sosyal medya platformlarında çalışanların nasıl kendi kurdukları sistemlerin bir kölesi olduğuna dair bir konu işlenmiştir. Yapay zekâ ve sosyal medya algoritmasının insan hayatına bıraktığı etkiler ise belgeselde ayrıca anlatılmıştır. 

4.The Secret of Saqqara 

Jomes Tovell’ın yönettiği bir İngiliz belgesel filmidir. Kahire dışındaki Saqqara’da bulunun Antik Mısır kalıntılarından el değmemiş mezarları ve geçitleri keşfeden ve Antik Mısır hakkında merak ettiğiniz her sorunun cevabını öğrenebilirsiniz. 

5. Alien Worlds 

Alien Worlds bir İngiliz bilim kurgu doğa belgeselidir. Gerçeklerin bilim kurgu ile harmanlandığı belgeselde seyir zevkinizi artıracaksınız.

6. History 101 

History 101, “Hazır Yemekler”, “Uzay Savaşları”, “Çin’in Yükselişi”, “Plastikler”, “Petrol ve Orta Doğu”, “Robotlar”, “Feminizm”, “Nükleer Enerji”, “AIDS” ve “Genetik” olmak üzere toplam 10 bölümden oluşan bir belgesel serisidir. 

7. Greatest Events of WWII in Colour 

İkinci dünya savaşının en büyük olaylarının anlatıldığı Nicky Bolster tarafından yönetilen bir belgesel serisidir. İkinci Dünya Savaşı’nın karanlıkta kalmış yanlarını keşfetmeye hazır olun. 

Diğer içeriklerimize de göz atabilirsiniz;

Bir Oturuşta Bitirebileceğiniz Tek Sezonluk 5 Netflix Dizisi

5 Netflix Tasarım Belgeseli

Belgeselseverler İçin 5 Öneri


0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.