Öğrenci Kariyeri Banner

Belgeselseverler İçin 5 Öneri

Belgeselseverler İçin 5 Öneri

Belgesel izleyerek hem keyifli anlar geçirebilir hem de yeni şeyler öğrenebilirsiniz.

 

Gıda, Ltd. (2008) | IMDb 7.9

FOOD ınc

Bu belgesel Amerika ülkesinde satılan gıdaların tüketilmesiyle gelecek nesillere ne gibi zararlar vereceğini konu alıyor. Aynı zamanda, gıdaların üretimi ve satışıyla ilişkili bazı şirketlerle devlet kurumları arasındaki menfaat içeren ilişkiyi anlatıyor.

 

100 Yılın İtirafları (2003) | IMDb 8.2

Belgesel severlere 5 öneri

Yapım, Kennedy ve Johnson'ın başkanlık döneminde Amerika Savunma Bakanı pozisyonunda görev alan Robert McNamara'nın tarafından, son 60 yıldaki Amerikan politikasını ele alıyor. Ayrıca eser, dönemin en iyi belgesel filmi Oscar'ını kazanmış bir belgeseldir.

 

Evrenin Ucuna Yolculuk (2008) | IMDb: 8.7

Evrenin Ucuna Yolculuk Belgesel

Dünyamız bizler için sıcak, rahat, tanıdık bir yer. Lakin dünyamızdan uzaklaşıp, yukarı baktığımızda düşüncelerimiz değişiyor, akıllara durgunluk veriyor. Bizler yalnızca değersiz zerrecikler miyiz? Evren misafirperver mi yoksa düşman mı? Burada sonsuza kadar durup merak edebiliriz. Ya da odağımızı dünyamızdan ayırabilir, evrenin en uç noktalarını görmeye hazırlayabiliriz.

 

Solucan Deliği / Morgan Freeman(2010) | IMDb: 8.9

Belgesel morgan freeman

Sunuculuğunu Morgan Freemanın yaptığı, Discovery Science'ta yayınlanan bir bilim belgeseli olan "Through the Wormhole". Her bir bölüm Morgan Freemanın bir anısıyla başlayıp daha sonra bilimsel açıklamalara giden bir dizi uzman tarafından farklı şekillerde yorumlanıyor. Belgesel sadece bilim meraklıları için değil genel bir izleyici kitlesine de uygun. 
Belgeselin 8 bölümlük ilk sezonunda işlenen konular: Tanrının varlığı, zaman yolculuğu, dünyada varoluşumuz hakkındaki tezler işlenmiştir.

 

Cosmos: Bir Uzay Serüveni (2014) | IMDb 9.5

Belgesel severlere 5 öneri cosmos

Cosmos: Bir Uzay Serüveni; evrenin görkemini göstermek, yönlerini yeni serileriyle tekrar keşfetmek için bilimsel hikâye anlatımının yeni yollarını buluyor. Belgesel Neil deGrasse Tyson'ın da seslendirmesiyle, tam anlamıyla kalite kokuyor.

Kaynak


tuğba özdemir

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Tuğba Özdemir...

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.