Öğrenci Kariyeri Banner

5 Netflix Tasarım Belgeseli

5 Netflix Tasarım Belgeseli

1. SOYUT DÜŞÜNCE- TASARIM SANATI 

Netflix-tasarım

Her bölümünde farklı bir tasarım disiplini konu alınıyor ve bu disiplinin önemli isimlerini görüyoruz.

Belgesel türünde bir yapım olmakla beraber, sıra dışı kurgusu ve ilgi çekici konusu ile, görsel sanatların farklı dalları ile ilgilenen izleyicilerin dışında, tasarım konusuna merakı olanlar veya tasarım sürecini yaşayabilecek farklı meslek gruplarından bireylere de ilham ve cesaret verebilecek bir yapım olarak ekrana yansıyor.

2. BÜYÜK TASARIMLAR

Netflix-tasarım

Hayalindeki evi gerçekleştirmek isteyen bir grup insanın hayallerini gerçekleştirmesine tanık olmanıza imkân veren bir program. Her bölümde hayalindeki evi yapmaya çalışan insanların yıllar içinde yaşadıkları bizlere her aşamasıyla gösterilir

Ev sahiplerinin birçoğu evlerini kendileri yapıyor ve çoğu inşaat sırasında ekolojik ürünler kullanmaya özen gösteren insanlar. Programı izlediğinizde insanın hayalindeki evin konsepti ne kadar çılgınca olursa olsun her şey bittiğinde bir yuvaya dönüştüğünü göreceksiniz. 

3.DÜNYANIN EN SIRA DIŞI EVLERİ

Netflix-tasarım

Ödüllü mimar Piers Taylor ve emlak meraklısı aktris Caroline Quantin'in dünyanın birçok ülkesinde ziyaret ettikleri ödüllü mimarların sıra dışı ve alışılmadık ev tasarımlarına yoğunlaşıyor. Ziyaret ettikleri evlerin losyonları gerçekten inanın hayallerini süsleyen cinsten. Belgesel dört farklı ev tipini inceliyor. Okyanus kıyısında bulunan evler, dağ evleri, orman evleri ve son olarak da yer altına inşa edilmişler evler.

4. TINY HOUSE NATION 

Netflix-tasarım

Amerikayı gezen sunucu John Weisbarth ve Uzman Zack Giffin küçük hayat hayat tarzını benimsemek isteyen ve 500 fit kareden büyük olmayan bir evde yaşamlarını devam ettirmek isteyen insanlara arzu ettikleri evleri inşa etmelerine yardımcı oluyor. Bu insanlar küçük evde yaşamaya hazır olduklarından eminler fakat eşyalarından ayrılmaları ve bazı konfor şartlarından feragat etmeleri o kadar da kolay olmuyor tabi. İşte uzmanlar da tam bu noktada devreye girip onların bu küçük yaşam tarzına daha kolay adapte olmalarına ve yaratıcı çözümler ile küçük alanda gerekli konfor alanlarını sağlamlarına yardımcı oluyorlar

5. AMAZING INTERIOS

Netflix-tasarım

Dışarıdan bakıldığında sıradan bir mahallede sıradan bir ev gibi görünüyor olabilir peki ya içi?

Bu programda dışarıdan bakıldığında son derece normal duran ama iç dekorasyonu, dizaynı bir o kadar enteresan olan evlere konuk olacaksınız. Bu evlerin sahipleri yılları içerisinde hayallerini gerçeğe dönüştürmüş ve yaşamaktan son derece keyif aldıkları evler dekore etmişler. Bu program sayesinde hali hazırda yapılı olan evlerin yanı sıra hayallerindeki eve kavuşmaya yolunda adımlar atan insanların da evlerini yapma süreçlerine tanık olma imkânınız olacak. 

 

İlginizi çekebilecek diğer içeriklerimiz:

İngilizce Öğrenmek için En İyi Netflix Dizileri

Netflix'i Daha Etkin ve Verimli Kullanmanızı Sağlayacak 4 Tüyo


Aleyna Beyza  Bayram

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Aleyna Beyza Bayram..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.