Öğrenci Kariyeri Banner

Pandemi Tembelliğinden Kaçınmak İçin 4 İpucu

Pandemi Tembelliğinden Kaçınmak İçin 4 İpucu

Son bir yıldır içinden çıkamadığımız bu durum, maalesef birçoğumuzun hayata karşı tutumumuzu ve verim alışımızı etkiledi. Evlerimizde kalmaktan dolayı zaman zaman yaşadığımız duygu-durum sorunları, çalışma zorlukları, heves ve motivasyon kayıpları yanında başka bir sorunla daha karşılaşan bir sürü kişi var: Pandemi tembelliği. Ama eğer bu sorundan muzdaripseniz, sorunun kendisine değil, çözüme yanaşmaya özen gösterin, çünkü sizin gibi bir sürü insan bu durumdan şikayetçi. 

Peki ne yapabilirsiniz?

Tembelliğin Fitilini Yakan En Büyük Unsurdan Kaçının: Geç Yatıp Geç Kalkmak

pandemi tembelliği

İlk noktamız en önemlisi, çünkü bunu yapmak güne olan motivasyonunuzu azaltmakla kalmayıp aynı zamanda sizi fiziksel olarak da yetersiz hissettirecektir. Bunlara ek olarak, bu zararlı alışkanlık gün içinde halletmeniz gereken işlerinizi size adeta bir yükmüş gibi hissettirerek hem onları halletmenizin önüne geçecektir, hem de size kendinizi kötü hissettirecektir.

Gerçek Hayatı Unutmayın: Sosyalleşin

pandemi tembelliği

Sosyalleşmemek de pandemi tembelliğini besleyen bir unsurdur. Bunun nedeni, içinize kapandıkça yaşadığınız duyguların, motivasyon kayıplarının ve zorlukların sadece sizin başınıza geldiğini düşünebilme olasılığınızdır. Doğal olarak, bu sadece sizi geride tutabilecek bir durumdur. İnsanlarla düzenli olarak iletişimde kalmak, sizi hem ruhsal hem de fiziksel olarak daha aktif tutacaktır.

En Popüler Pandemi Trendine Ayak Uydurun: Pandemi Hobisi Bulun!

pandemi tembelliği

Bir numaralı trende uyun ve kendinize uğraşacak bir hobi bulun. İnternette dolaşın, videolar izleyin ve yazılar okuyun- ve ilginizi çekebilecek güzel bir hobi bulmaya çalışın. Bir hobi, karmaşık ve pahalı olacak diye bir şart yok. İlginizi çekecek, basit ve yapılabilir her şey hobi olabilir. Örgü örmek, dikiş yapmak, yeni kitaplar okumak, bitkilerle uğraşmak, el işleri yapmak ve çok daha fazlası. Sınır size kalmış.

Tembelliğin Teknoloji Alışkanlığını Beslemesine İzin Vermeyin

pandemi tembelliği

Çok önemli bir madde daha, bu durumun teknoloji kullanımınıza yansımamasına özen göstermek. Özellikle de evde kaldığınız bir dönemde olduğunuz düşünülürse, bu durumun bir alışkanlık oluşturması kaçınılmaz olur. Bu nedenle ekran sürenizi iyi ayarladığınıza emin olun.

 

 


Yağmur Akarsu

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Yağmur Akarsu..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.