Öğrenci Kariyeri Banner

YKS İçin Önemli Çalışma Tüyoları

YKS İçin Önemli Çalışma Tüyoları

Hemen hemen her lise öğrencisinin geçtiği yoldan bu sene sizler de geçeceksiniz. Kimileri stresli, kimileri daha rahat bu dönemde. Bu iki hissi de hissediyor olmanız gayet normal. Önemli olan şey 'tembellik' hissiyatından uzak olarak daima devamlı ve düzenli çalışmanız olacaktır. İnanın ki siz yılmayıp çalışmaya devam ettikçe kendi mutluluğunuzu ve başarınızı yakalamak oldukça yakın. Sizin motivasyonunuz bir başkası değil yalnızca siz olabilirsiniz bu sebeple içinizdeki azmi her daim diri tutmaya gayret göstermeniz size devamlılık ve başarı sağlayacaktır. YKS maratonunda son düzlükteyken bizler de sizlere ufak da olsa katkıda bulunmak ve birtakım tüyolar vermek istedik. Umuyoruz ki bu maratonda gönlünüzce başarıya ulaşabilirsiniz.

 

YKS Çalışma Tüyoları

  • Çalıştığınız Konuları İlginç Hale Getirin

dersİtiraf etmek gerekiyor ki her dersin her konusu ilgi çekici olmayabiliyor ama sistem böyle, sınav için öğrenmelisiniz. Kaderci bir kabulleniş yerine çalıştığınız konular ile gerçek hayatta neler yapıldığını, ilgi alanlarınızla benzer yanlarını ve sınavın daha da ötesini hayal ederek önünüzdeki konuları ilgi çekici bir hale getirebilirsiniz.

 

  • Zamanınızı doğru planlayın

yksSınava çalışayım derken tüm hayatınızı tek yöne kanalize etmek sizin çok daha çabuk sıkılmanıza neden olacaktır. Günlük, haftalık ve aylık planlar ile düzenli bir çalışma ve sosyal hayat planı hazırlayarak daha verimli çalışır ve sıkılmazsınız.

 

  • Blok olarak çalışma periyotlarınız olsun

ders

20 ile 50 dakika arasında değişen bir süre boyunca ders çalıştıktan sonra 5 ile 15 dakika arasında değişen bir süre mola verebilirsiniz. Bu molada hareket etmek sağlığınız açısından da yararlı olacaktır. 

 

  • Rahat edeceğiniz bir çalışma mekanı belirleyin

dersKonfor alanı denen şey sizin kendinizi en rahat nerede hissettiğiniz, olumsuz etki görmediğiniz yerdir. Bu anlamda bir kütüphane, sessiz bir oda, mutfak, balkon, bahçe... Aklınıza birçok yer gelebilir bunların arasından siz en rahat nerede hissediyorsanız oraya geçin ve dersinize orada odaklanın.

 

Her ne olursa olsun hedefinizi belirleyin ve içinizden gelen yöne doğru kararlı ve azimli adımlarla ilerleyin. Hayatınızın ileriki yıllarını etraflıca düşünüp kendinizi nerede mutlu ve başarılı hissedeceğinizi canlandırın ve o motive ile oraya doğru ilerleyin. Olumsuz insanların ve onların sözlerinin sizleri etkilemesine izin vermeden olumlu ve anlamlı çevrelerde olun. Bu maratonun sonunda hedefinize ulaştıktan sonra da mutlulukla o işi yapmanız ve başarıyı elde edebilmeniz dileğiyle...

 

İlginizi çekebilecek diğer YKS içerikleri:


Büşra Canpolat

Kocaeli Üniversitesi - Hukuk Fakültesi

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.