Öğrenci Kariyeri Banner

Nlp Bilimi İle Hızlandırılmış Öğrenme

Nlp Bilimi İle Hızlandırılmış Öğrenme

NLP, yetmişli yıllarda Amerika'da ortaya çıkmış ve geliştirilmiş bir model ve metottdur. NLP, Türkiye'de "Nörolinguistik Programlama", "Sinir Dili Programlama" ya da "Beyin Dil Programlaması" kavramları ile bilinmektedir. NLP, başarılı davranış kalıplarını incelemektedir. 

NLP model, başarının bilinç dışı yapısını, yasaların, doğasını anlamaya ve başkalarına anlatma ve aktarmasıdır. NLP etkili bir iletişim bilimidir.  NLP, insan beyninin doğası ve iletişim aşamaları hakkında uzmanlaşmış büyük bir bilgi yüzeyidir. NLP, günlük ve profesyonel hayat için, uygulanabilir pratik psikoloji sistemidir.

NLP'yi tanımlarken, insan mühendisi de diyebiliriz. Kişisel gelişim, meslek hayatındaki başarı ve profesyonel iletişim için anahtar niteliği taşır. 

NLP Tam Olarak Nedir? 

NLP Tam Olarak Nedir? 

  • NLP, başarılı sonuçlar alabilmemiz için zihnimizi nasıl etkili bir şekilde kullanabileceğimizin göstergesidir.
  • NLP, kullandığımız dilin ya da deneyimlerimizin duygu ve düşüncelerimiz üzerindeki etkisini araştırır. 
  • NLP, başarılı duygu ve düşünce kalıplarını araştırıp başkaları tarafından kullanıma sunulmasıdır. 
  • NLP, zihinsel deneyimlerimizi amaç doğrultusunda değiştirebilmemize olanak tanır. 

NLP Bilimi Hangi İhtiyacımızdan Ortaya Çıkmıştır?

NLP Bilimi Hangi İhtiyacımızdan Ortaya Çıkmıştır?

Başarı, bizim pilot evremizde yani ustalığımızda ortaya çıkmaktadır. Lezzetli bir yemek ortaya çıkarabilmek için birçok küçük yiyecek, büyük rol oynayabilir. Uygulamaya geçtiğinizde size zor gelecek aşamalar olacaktır. Bir süre sonra tüm performansı, insanların zihinlerinde gelişen nöral ağlar ile birleşir. Bu nedenle bir yandan otomatik olarak performans yaratmaya devam ederken bir yandan da diğer şeyler ile ilgilenebiliriz. Fark yaratan stratejilerimiz zaman içerisinde farkında olmadığımız bilinç dışı becerilere dönüşüp alışkanlık haline gelirler. 

NLP başarının bilinç dışı doğasını anlama ihtiyacını anlamak için araştırma sonucu ortaya çıkmıştır. Kişi ya da kurumların başarılı olmasını sağlayan, otomatikleşmiş, bilinç dışı yöntem ve stratejilerin araştırılmasına, bilinçli hale geliştirilmesine ve başka kişilere aktarılma sürecine NLP'de "Modelleme" denmektedir. Modelleme, bir hızlandırılmış öğrenme modelidir. 

NLP Bilimini Kimler Geliştirdi?

NLP Bilimini Kimler Geliştirdi?Dil bilimci Prof. John Grinder'la Psikolog Dr. Richard Bandler tarafından yetmişli yıllarda, Amerika'da geliştirilmiş bir modeldir. "Bu insanlar nasıl bu kadar başarılı sonuçlar elde edebiliyorlar?" sorusu üzerinden ortaya çıkan, farkı yaratan en önemli nedenlerin bir araya getirip doğallaştırdıktan sonra, başkalarına da öğretebilmesi sağlanan metottdur. 


Şevval Köksal

Site İçerik Koordinatörü

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.