Öğrenci Kariyeri Banner

En İyi Ücretsiz 7 Tasarım Programı

En İyi Ücretsiz 7 Tasarım Programı

Artık grafik tasarım profesyonel bir uğraş olmanın yanında bu herkesin programları kullanması gerektiği söyleniyor. Profesyonel grafik tasarımcıları genel olarak ücretli programlar kullanılmaktadır. Fakat profesyonel grafik tasarıma yeni başlayan kişilerin ya da grafik tasarımı bir hobi olarak kullanmak isteyenler için bu programların ücretleri oldukça yüksek. Aynı zamanda bu programları öğrenmek isteyenler için ücretli grafik tasarım programları fazla karışık ve detaylı olabiliyor. Bu sebeple birçok kişi ücretsiz grafik tasarım programlarını kullanmak istiyor. Biz de grafik tasarıma yeni başlayanlar için program önerileri ile geldik... 

Ücretsiz Tasarım Programları 

Canva

Canva

Canva, sosyal medya grafikleri, sunumları, posterleri ve diğer görsel içerikleri oluşturmasına imkan tanıyan bir grafik tasarım sitesidir. İnternet sitesinde ve mobilde kullanılabilir ve milyonlarca resim, yazı tipi ve şablon gibi birçok özelliği vardır. Türkçe dil seçeneğine sahip oluşu ve kolay kullanımıyla son zamanlarda en çok kullanılan uygulamalardan bir tanesidir. 

İnkscape

Inkspace

Adobe Illustrator ya da CorelDraw’a ücretsiz bir uygulama arayışındaysanız Inkscape sizin için iyi bir tasarım uygulaması olacaktır. Özellikle özgün grafik tasarımları konusunda bu programda aradığınız neredeyse tüm özelliklere ücretsiz olarak size hizmet sağalamaktadır. Aynı zamanda Inkscape resmi internet sitesi içerisinde bulunan eğitim videoları ile birlikte programı nasıl kullanacağınızı öğretiyor. Bu sayade kendinizi tasarım konusunda geliştirebilirsiniz. 

Gimp

Gimp

Gimp, tasarım programları içinde en çok tercih edilenlerden biri. Gimp’i diğer programlardan ayırt eden en önemli özelliği ise açık kaynak kodlu olması ve bu sebeple sürekli geliştirilerek farklı sürümlerle programı kullananlara farklı deneyimler sağlayabiliyor olmasıdır.  

Pixlr

Pixlr

Pixlr fotoğraf düzenleme programı olarak bilinir. Fakat tasarımcılarında kullandığı bir sistemdir. Kullanılacak fotoğrafın hızlıca düzenlenmesi gereken zamanlarda var olan bütün özellikleri ile işinizi hızlı halletmenize yardım olacaktır. Hem masaüstü hem de mobil desteklidir. 

Vectr 

Vectr

Masaüstü ya da online olarak kullanabileceğiniz bir programdır. Vectr özellikle çok yönlü çizim programları arasında en basit ve en çok tercih edilen ücretsiz programlar arasındadır. Sunduğu zengin imkanlar ve basit kullanımı ile yeni başlayanlardan profesyonel grafikerlere kadar geniş bir kullanıcıya hitap etmektedir. 

Krita 

Krita

Krita, bir grafik düzenleme yazılımı ve dijital sanatçılara yönelik bir çizim platformudur. Yüksek tasarım endüstrisiyle geliştirilmiştir. Aynı zamanda Krita, perspektif çalışmaları için gelişmiş filtrelerden boya araçlarına kadar birden fazla araca sahiptir. Krita, Mac, Windows ve Linux'la desteği ile çalışmaktadır. 

Daz Studio 

Daz Studio

Daz Studio, her seviyeden kullanıcıya hitap eden, gerçek objeleri, kişileri, hayvanları, araç gereçleri, aksesuarları ve ortamları kullanarak dijital sanat oluşturacakları 3D şekil özelleştirme, pozlama ve animasyon platformudur. Daz Studio ile özel 3D karakterler ya da avatarlar oluşturabilir, sanal ortamlar tasarlayabilir, grafik tasarım ile ilgili programdır. 


Şevval Köksal

Site İçerik Koordinatörü

1 Yorum

  • Fatma Yalçın

    Bu programlara katılabilir miyiz

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.