Öğrenci Kariyeri Banner

Neden Televizyon İzlememeliyiz? Televizyon İzlememek İçin 4 Sebep

Neden Televizyon İzlememeliyiz? Televizyon İzlememek İçin 4 Sebep

Hiç televizyon başında geçirdiğiniz vakitleri saat bazında hesapladınız mı? Bir gün boyunca hiç televizyon açmadığınızı hayal edin. Örneğin televizyon başında geçirdiğiniz ortalama 3-4 saati ne için harcardınız? 3-4 saat içinde spor yapabilir, kitap okuyabilir veya farklı hobilere yönelebilirdiniz. Bu saatleri kendinize ayırabilir ve ailenizle olan ilişkilerinizi güçlendirebilirdiniz. Bu yüzden sizlere televizyon izlememeniz için 4 sebebi derledik.

 

1. İletişimi Azaltır.

iletişimi azaltır

Televizyonun açık olduğu süre ile izlendiği süre arasında bir fark olduğunu elbette ki fark etmişsinizdir. Arkada ses olsun diye bile açılan bu aygıt aile içi iletişimi bozan en temel unsurlardan birisidir. Ekran başında sürekli vakit geçiren bir ailenin iletişimi ile daha az vakit geçiren bir ailenin ilişkileri arasında derin farklar vardır.

 

2. Hareketi Azaltır.

Hareketsiz kalmamak sağlıklı bir vücut için olmazsa olmazdır. Televizyon başında geçirilen hareketsiz saatler sağlığı tehlike altına sokar. Ekran başındayken yenen sağlıksız gıdalar ile birlikte sağlıksız yaşamın kapısı ardına kadar aralanmış olur.

 

3. Alışveriş Yapmaya Özendirir.

İnsan ihtiyaçları günden güne teknolojiye göre şekillenmektedir. Bu şekillenmenin önündeki en temel etmenlerden birisi de hiç kuşkusuz ki reklamlardır. Uzun televizyon izleme saatleri boyunca maruz kalınan reklamların insanları alışverişe sürüklediği önemli bir gerçektir.

 

4. Zamanı Sömürür.

Zamanın nasıl gelip geçtiğinden dert yakınıyorsanız televizyonu kapatmak için düğmesine basın ve ekranların sömürdüğü zamanınızı kendinize adayın. Yeni hobiler edinin, yeni bir dil öğrenin veya kitap okuyun. Yapacağınız en iyi yatırım hayatınıza yapacağınız yatırımdır. 

 

Bu içeriklerimizi de sevebilirsiniz:

Televizyon Kelimesi Nereden Gelmektedir?

 


Aleyna  Ayyıldız

Yazılım&Endüstri Mühendisliği

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.