Öğrenci Kariyeri Banner

Kurumsal Sosyal Sorumluluk Alanları Nelerdir? Neden Önemlidir?

Kurumsal Sosyal Sorumluluk Alanları Nelerdir? Neden Önemlidir?

Kurumsal sosyal sorumluluk çalışmaları yürüten, topluma karşı görev ve sorumluluk alarak bu sorumlulukları yerine getirmeyi başaran işletmeler, kurumlar pek çok alana da dikkat çekmeyi başarırlar. Bu yazımızda kurumsal sosyal sorumluluk alanları nelerdir? Neden önemlidir? Bu konulara değineceğiz.

 

Kurumsal Sosyal Sorumluluk Alanları Nelerdir?

kurumsal sosyal sorumluluk alanları

 

Kurumsal sosyal sorumluluk alanları nedir? Sorusuna karşılık şöyle cevap vermek mümkündür: kurumsal sosyal sorumluluk, işletme ve kuruluşların toplumun yararı gözetilerek, yardım amaçlı birtakım çalışmalar yürütmesidir. Kurumsal sosyal sorumluluk alanları çeşitlilik gösterebilir. İşletmeler, doğadan çevreye, yardıma muhtaç insanlardan hayvanlara kadar pek çok alanda faaliyetler gösterirler. Doğayı ve çevreyi korumaya yönelik faaliyetler göstermek, eğitimde desteğe ihtiyaç duyan öğrencilere destek olmak gibi pek çok alanda çeşitli projeler üretilirler. Aynı şekilde kültür ve sanatsal faaliyetleri de önemseyerek bu alanda çalışmalar yürütürler.

İlginizi çekebilir: Sosyal Sorumluluk Bilinci Kazanmak

Kurumsal Sosyal Sorumluluk Neden Önemlidir?

kurumsal sosyal sorumluluk alanları

 

 

Kurumsal sosyal sorumluluk alanları nelerdir bunlardan yukarıdaki başlığımızda bahsettik. Şimdi sıra “Kurumsal sosyal sorumluluk neden önemlidir?” sorusuna geldi. Kurumsal sosyal sorumluluk, hem kurumlar hem de bu sosyal sorumluluk faaliyeti gösterilen alanlar açısından çok önemlidir. Kurumların varlıklarını sürdürebilmesi yaptıkları işin devamı için ve alanda başarılı olmak için ürettikleri malları satın alan ya da sundukları hizmete ihtiyacı olan kitle ile kurdukları ilişki son derece önemlidir. Kurumun sağladığı malı ya da hizmeti satın alan kitle ile kurum arasında bir bütünlük olmalıdır. Bu noktada kurumların yürüttüğü kurumsal sosyal sorumluluk projeleri, müşteri kitlesi ile bütünleşmesi konusunda destek sağlar. Aynı zamanda bu ilişki marka değerini yükseltir. Buna ek olarak kurumsal sosyal sorumluluk çalışmaları yürütmek çalışanların motivasyonu artıracağı için buna bağlı olarak çalışanların daha etkin şekilde çalışmalar ortaya koymasında yardımcıdır.

Dikkatinizi çekebilir: Sosyal Sorumluluk Projelerinde Yer Almak İster Misiniz?

 

Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projeleri Örnekleri?

kurumsal sosyal sorumluluk alanları

 

Kurumsal sosyal sorumluluk projeleri çevrenin, doğanın korunarak toplumun farklı değerler açısından bilinçlenmesi, kişilerarası ilişkilerinin güçlenmesi açısından oldukça önemlidir. Ayrıca bu projeler, kurumların sürdürülebilir bir iyileşmenin gerçekleşmesi ve başarıya ulaşmak için sunduğu destektir. Pek çok kurum, sosyal sorumluluk projeleri üretmiş ve bu alanda çalışmalar yapmıştır. Ve günümüzde de hala projeler üretmeye, çalışmalarına devam ediyorlar. Kurumsal sosyal sorumluluk projeleri örnekleri verecek olursak gerçekleştirilen en iyi sosyal sorumluluk projelerini şu şekilde sıralayabiliriz:

• Eti – Eti Çocuk Tiyatrosu: Proje yaklaşık 20 yıldır devam eden bir projedir. İki binden fazla tiyatro gösterisi çocuklarla buluştu. Kampanya sayesinde pek çocuk tiyatro ile tanıştı ve tiyatro deneyimi yaşadı.

• Opet – Temiz Tuvalet: Bu proje 2000 yılında başlatıldı ve hala devam etmektedir. İlk olarak proje Opet istasyonlarında başladı ve sonra geniş alana yayıldı.

• Vodafone – Düşler Akademisi: Vodafone, “Düşler Akademesi” projesini 2008 yılında başlattı. Proje sayesinde engelli bireyler ile insanlar buluştu.

• Hürriyet – Aile İçi Şiddete Son: Hürriyet “Aile İçi Şiddete Son” adlı projeye 2004 yılında başlatmıştır. Bu proje ile on üç binden fazla mağdur olan bireylere ulaşıldı ve bin beş yüz fazla kişiye yeni güvenli yerler açıldı.

• Doğan Gazetecilik – Baba Beni Okula Gönder: Uzun yıllar süren kampanya sayesinde binlerce çocuk okul ile buluştu. Durumu kötü olan öğrencilere burs verildi.

• Mercedes – Her Kızımız Bir Yıldız: 2004 yılında başlayan proje zamanla 60 ile yayıldı. Binden fazla kıza burs desteği verildi.

• Renault – Sokakta İlk Adımlar: 2002 yılında başlamış bir projedir ve 1 milyondan fazla çocuğa eğitim vermiştir.

• Turkcell – Kardelenler: Kardelenler Projesi çok ses getirmiş bir projedir. Yüz binden fazla kişiye burs desteği ve de on beş binin üzerinde kız öğrencinin mezun olması sağlanmıştır. Bu yazımızda sizlere kurumsal sosyal sorumluluk alanlarından ve bunların öneminden bahsettik.


İçerik Ekibi

Öğrenci Kariyeri yazarlarından İçerik Ekibi..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.