Öğrenci Kariyeri Banner

Sosyal Sorumluluk Projelerinde Yer Almak İster Misiniz?

Sosyal Sorumluluk Projelerinde Yer Almak İster Misiniz?
Okulda öğrenemediğimiz ama iş hayatında mutlaka aranan bazı yetenekler var bunları ekip çalışması, sorumluluk bilinci, iletişim becerisi vb. şeklinde sıralayabiliriz. Madem bu becerileri okulda kazanamıyoruz o zaman sivil toplum kuruluşlarına bir şans verin derim. Hem okuldan kalan zamanınızı en iyi şekilde değerlendireceksiniz hem başka insanlara yardım etmiş olacaksınız ve muhteşem hissedeceksiniz. Kendinizi geliştirecek olmanızı saymıyorum bile :) Tabii listede yer alan kuruluşlar kısıtlı sayıda fakat gönüllü olarak çalıştığınız yerleri fikir edinmek açısından yorum olarak bırakabilirsiniz.

 

Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA)


tema

Ülke topraklarını tehdit eden erozyon ve çölleşme tehlikesine dikkat çekmek amacıyla kurulan TEMA vakfı 24 yıldır aktif olan bir sivil toplum kuruluşudur. Gönüllü olarak İl Temsilciliği, İlçe Sorumlularına destek olabileceğiniz gibi üniversite öğrencilerini bir araya getiren Genç Tema Topluluğunda da gönüllü çalışmalar yapabilirsiniz. 2015 yılından itibaren 107 üniversitede faaliyetlerine devam etmektedir. Stant faaliyetleri, bilgilendirme çalışmaları kapsamında seminer ve panel düzenleme ve fidan dikim etkinlikleri gibi çeşitli faaliyetler Genç Tema bünyesinde yürütülmektedir.

Bilgi için: http://www.tema.org.tr/

 

 

Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG)

tog

Vakıf, gençlerin gönüllü olarak sosyal sorumluluk çalışmalarına katılmasını sağlayarak kişisel gelişimlerine katkıda bulunmaktadır. Böylece gençlerin gönüllülük temelinde toplumsal katılımları arttırılıyor. Verilen eğitimlerin yanında burs imkanı da sağlanmaktadır. Koşullarını okuyarak siz de burstan faydalanabilirsiniz. Üniversitelerdeki TOG örgütlenmesine bağlı olarak gönüllülük faaliyetlerinde bulunabilirsiniz.

Bilgi için: https://www.tog.org.tr/

 

 

Ulusal Down Sendromu Derneği (UDSD)

udsd

İzmir merkezli olan Ulusal Down Sendromu derneği, Down Sendromlu bireylerin yaşamın her alanında eşit haklara sahip olması, ailelerin ve toplumun bilinçlendirilmesi, toplumun engellik algısını değiştirebilmesi için projeler uygulamak ve farkındalık etkinlikleri yapmak amacı ile kurulmuştur.

Bilgi için: http://ulusaldown.com/

 

 

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD)

çydd

Eşit ve çağdaş bir topluma ulaşmak için faaliyet yürütme amacıyla kurulan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, yüksek öğrenim, ilk ve orta öğrenim gençlerine 90 bini aşkın burs veriyor. İster bağış yaparak ister çeşitli projelerde gönüllü çalışarak yer alabilirsiniz. Size en yakın şubeyi öğrenerek neler yapabileceğinizi daha ayrıntılı bir şekilde öğrenebilirsiniz.

Bilgi için: http://www.cydd.org.tr/

 

 

Otizm Vakfı

otizmvakfı

Otizm Vakfı, otistik bireylere özgür ve güvenli yaşam alanları sağlamak onların farklılıklarına uygun sosyal ortamlar hazırlamak, eğitim, kültür ve hukuksal sorunlarda çözüm odağı olma amacıyla kurulmuş kamu yararlı bir vakıftır. Otizm vakfında çalışmaya başlayacak olan gönüllüler, özellikle otistik bireylerle iletişim, genel bilgilendirme, davranış özellikleri, davranış kontrol etme konularında eğitimden geçmelidirler.

Bilgi için: http://www.otizmvakfi.org.tr/

 

Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV)

losev

LÖSEV’in amacı, lösemili ve kan hastası çocukların, sağlık ve eğitim başta olmak üzere her türlü ihtiyaçlarının sağlanmasına yardımcı olmak, bunun yanı sıra, kalıtsal ve edinsel kan hastalıkları konusunda ulusal düzeyde tedavi, eğitim ve araştırma kurumları kurmak ve işletmektir. LÖSEV’e üye olmak çok kolaydır. Vakıfa giderek elden ya da resmi internet sitesinden “Gönüllü üye formu” doldurmak yeterlidir. Üyelik aidatı yıllık 20 TL’dir ve yıl içerisinde herhangi bir zaman diliminde ödenebilir. LÖSEV’e kayıt olarak tanıtımlara destek olabilir, dergi-broşür vb. dokümanları paketleyip etiketleyebilir, yardım kolileri hazırlayabilir ve daha birçok şey yaparak destek olabilirsiniz.

Bilgi için: http://www.losev.org.tr/

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.