Öğrenci Kariyeri Banner

Korece Öğrenmenize Yardımcı 4 Youtube Kanalı

Korece Öğrenmenize Yardımcı 4 Youtube Kanalı

1990'lardan beri devam eden Kore kültürünün dünyada popüler bir hale gelmesi olarak adlandıran Hallyu yani Kore Dalgası son yıllarda ülkemizde de etkisini göstermektedir.Kore kültürü, müzikleri ve dizi&fimleri ile ülkemizde de büyük bir hayran kitlesine sahiptir.Kore kültürüne ilgi duyan birçok genç ikinci yabancı dil olarak Korece öğrenmeyi tercih etmektedir.Kore kültürüne ilgi duyan ve ikinci yabancı dil olarak Korece öğrenmek isteyen biriyseniz yazımızın devamına mutlaka göz atmalısınız.

Korece öğrenmek için kullanabileceğiniz 4 kaynak!

1.Kore Kültür Merkezi

Güney Kore kültürüne ilgi duran biriyseniz mutlaka Kore Kültür Merkezi'nden haberdarsınızdır. İki ülke arasındaki kültürel bağı geliştirmek amacıyla Kore Hükümeti'ne bağlı Kore Kültür Merkezi kurulmuştur. Etkinlikler, dersler, sergi ve gösteriler ile Kore kültürünü yakından tanıma imkanı bulmamızı sağlamaktadır. Özellikle pandemi süresince online etkinlikler ile öne çıkmaktadır. Bunlardan biri ise youtube kanalı üzerinden Korece öğrenmek isteyenler için paylaşılan derslerdir. Korece öğrenmek istiyorsanız yukarıda yer alan videoyu izlemenizi ve etkinliklerden haberdar olmak için Kore Kültür Merkezi'ni takip etmenizi tavsiye ediyoruz.

2.TonguçHan

Temel seviyeden başlayarak dil öğretmeyi amaçlayan bu kanalı takip etmeniz başlangıçta sıkılmadan ilerlemenize yardımcı olabilir.Ortalama 10 dakikalık videolardan oluşan bu kanalı inceleyerek dil öğrenmeye başlayabilirsiniz.Korece ile ilgili paylaşımlarının yanı sıra K-Pop ile ilgili içeriklerinde yer aldığı bir kanal olarak öne çıkmaktadır.

3.Learn Korean with KoreanClass101.com 

Youtube'da Korece yazdığınızda karşınıza çıkan kanallardan biridir. Bu youtube kanalı ile temelden başlayarak Korece öğrenebilirsiniz. Kelime,okuma,dinleme ve Korece ile ilgili birçok içerik sizi bekliyor! Korece öğrenirken bu kanala göz atmanızı tavsiye ediyoruz.

4.SGT ile Korece Öğren

Eğlenceli bir şekilde Korece öğretmeyi amaçlayan kanal dil bilgisi konuları ve kelimeleri ile dil öğrenim sürecinize yardımcı olabilir. Pratik konuşma alıştırmalarının yanı sıra çizgi filmler ile sıkılmadan Korece öğrenmenize yardımcı olabilir.

Yazar Önerisi: Dil öğrenirken dinlemek oldukça önemlidir. Günümüzde K-Pop'un etkisini düşünürsek kulaklığınızı takın ve K-Pop'a bir şans verin. Gündemi takip eden biriyseniz haberleri takip etmenizi tavsiye ederiz. Ayrıca Netflix'te karşınıza mutlaka Kore dizileri çıkmıştır. Genellikle bir sezondan oluşan yapımlar olarak dikkat çeken Kore dizilerini izlemenizi tavsiye ederiz.

Umarız yazımız dil öğrenme sürecinizde yardımcı olur!

Özgün İçerik

 


Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.