Öğrenci Kariyeri Banner

İzlemeniz Gereken 3 Bilim Kurgu Filmi

İzlemeniz Gereken 3 Bilim Kurgu Filmi

Hayatı bir bilim kurgu filmi gibi yaşadığımız pandemi günlerinde film stokları hızlıca tükeniyor. Dışarı çıkma yasakları sayesinde, evde oturduğumuz  zamanlarda, vakit geçirmek için  en çok tercih ettğimiz aktivite film izlemek oluyor. Her akşam sinema gecesi yapıyoruz ve pandeminin gerçekliğinden biraz da olsa kopmaya çalışıyoruz. Kafelerin kapandığı, dışarı çıkma yasaklarının, maske takma zorunluluklarının söz konusu olduğu, ölüm ve yaşam arasındaki ince çizgide yaşadığımız şu günlerde film izlemek bir numaralı keyif alma aracı haline geldi. 

İşte izlemeniz gereken 3 bilim kurgu filmini sizler için derledik. 

1.Yıldızlararası 

yıldızlararası

En iyi görsel efekt Oscar’ının sahibi olan film,  Christopher Nolan tarafından yönetildi. Başrollerinde Matthew McConaughey, Jessica Chastain, Anne Hathaway ve Michael Caine yer almaktadır. 

Konusu, gelecekte bir küf yüzünden tarım ürünlerinin hepsi ölüyor ve medeni toplum tarım toplumu seviyesine düşüyor. Joseph Cooper eski bir NASA pilotudur ve o da bu küf yüzünden çiftçilik yapmaktadır. Yaşanan toz fırtınasından sonra yatak odasında toz şekilleri belirir. Toz şekillerini ikili kodda çözmeye çalışır ve bu kodların coğrafi koordinatları temsil ettiğini fark eder. 

2. Yıldız Savaşları 

Yıldız Savaşları

Film serisi, 25 Mayıs 1977’de Yıldız Savaşları ile başladı. 1997’de gösterime girmesinin 20. yıl dönümünde çeşitli yenilemeler ile orijinal üçleme tekrardan sinemalarda gösterime girdi. Yenilemeler çoğunlukla 70’li yıllarda mümkün olmayan bilgisayar-görsel efektlerin eklenmesidir. 

Yıldız Savaşları’nda olaylar, kurgusal bir galakside geçmektedir. Evrendeki gezegenler Galaktik Cumhuriyetin bir üyesidir. “Güç” tüm evreni kaplayan bir enerjidir ve yetenekli bireyler tarafından kullanılır.

3.Platform 

platform

Yönetmenliğini Galder Gaztelu-Urrutia'nın üstlendiği, başrollerinde Ivan Massague, Antonia San Juan, Zorion Eguileor,  Emilio Buale Coka,  Aleksandra Masangkay’ın olduğu bir korku, gerilim ve bilim kurgu filmidir. 

Goreng hem sigarayı bırakmak hem de hapishaneden alacağı diplomayı ister ve bu yüzden de kendi isteği ile sistemin nasıl işlediğine dair en ufak fikri olmadığı hapishaneye girer. 

Herkese hapishaneye girmeden önce en sevdiği yemek sorulur ve bu yemek, kişilerin yemek yiyeceği platform menüsüne eklenir. Ayrıca, kişilere hapishaneye en sevdikleri bir eşyasının yanlarında getirmelerine de izin verilir.  

 

İlginizi çekebilecek diğer içeriklerimiz:

Teknolojiye Yön Veren 5 Film

Tatilinizin Değerini İkiye Katlayacak 10 Film

Teknoloji Meraklılarına 5 Film Önerisi


0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.