Öğrenci Kariyeri Banner

Teknolojiye Yön Veren 5 Film

Teknolojiye Yön Veren 5 Film

Bugünkü teknolojinin temellerini insanın hayal gücüne bağlayabiliriz. Günümüz teknolojisi, aslında, yıllar önce bilim kurgu filmlerinde karşımıza çıkmıştır. Meraklıları için, teknolojiye yön veren 5 filmi derledik.

AY (2009) IMDb:7,9

moon

Astronot Sam Bell, Ay'daki üç yıllık görevinin sonuna doğru, bilgisayarının yanında çalışan yapay zeka GERTY'nin gezegenimizin güç sorunlarını azaltmaya yardımcı olan bir kaynağın Dünya'ya geri gönderdiği kişisel bir karşılaşma yaşıyor. Özellikle yapay zeka ve insan ilişkilerini çok güzel işlemiş bir film.

 

GELECEĞE DÖNÜŞ IMDb:8,5

geleceğe dönüş

Dark dizisine benzer konuya sahip bir filmdir. 3 filmden oluşan bir seridir. Konusu kısaca, 2015'i ziyaret ettikten sonra Marty McFly, 1985'teki feci değişiklikleri önlemek için ilk seyahatine müdahale etmeden 1955'teki ziyaretini tekrar etmelidir.

 

AZINLIK RAPORU (2002) IMDb:7,6

azınlık raporu

Film, teknoloji, gerilim ve bilim kurgu türlerinin unsurlarının yanı sıra geleneksel bir kovalamaca filmini birleştiriyor, çünkü ana karakter işlemediği bir suçla suçlanıyor ve kaçak oluyor. Filmin ana teması, özgür iradeye karşı determinizm sorunudur. Gelecek önceden belirlenmiş ve önceden biliniyorsa, özgür iradenin var olup olamayacağını inceler.

 

MARSLI (2015) IMDb:8,0

marslı

Sanırım bu filmi almasak olmazdı. Uzay yolculuğu adına önemli bilgiler veren çok keyifli bir film. Konusunu kısaca yazmak gerekirse, bir astronot, ekibi onun öldüğünü varsaydıktan sonra Mars'ta mahsur kalır ve hayatta olduğunu Dünya'ya işaret etmenin bir yolunu bulmak için ustalığına güvenmek zorundadır.

 

AVATAR (2009) IMDb:7,8

avatar

Sanal gerçeklik üzerine önemli bir filmdir. 4 filmden oluşan bir film serisidir fakat henüz sadece 1.filmi çıkmıştır. Konusu kısaca, Pandora'ya benzersiz bir görev için gönderilen belden aşağısı felçli bir Denizci, emirlerini yerine getirmekle, evi olduğunu düşündüğü dünyayı korumak arasında kalır.


Sıla Beril Bakan

Endüstri Mühendisliği

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.