Öğrenci Kariyeri Banner

İspanyolca Öğrenmek İsteyenler İçin 7 Kaynak

İspanyolca Öğrenmek İsteyenler İçin 7 Kaynak

Yabancı dil bilmek hayatımızda yeni kapılar açmanın en hızlı yoludur. Günümüzde İngilizce bilen kişi sayısı oldukça fazladır. Birçok kişi ikinci bir dil öğrenmek istemektedir.İngilizce dışında ikinci bir dil olarak neden İspanyolca öğrenmemiz gerektiğinden daha önce bu yazıda bahsetmiştim. Eğer son zamanlarda sizde İspanyol dalgasına yakalananlardan biriyseniz ve bu dili gerçekten öğrenmek istiyorsanız bu kaynaklar tam size göre.

İspanyolca öğrenmek isteyenler için 7 kaynak !

1.İspanyol.com

Türkiye’nin ilk ve tek İspanyolca eğitim sitesi olarak kendini tanımlayan site İspanyolcayı Türkçe eğitim ile öğrenmek isteyenler için başarılı bir kaynak olarak öne çıkmaktadır. Temel seviyeden başlayarak dil bilgisi konusunda birçok içerik bulabileceğiniz sitede şarkı sözleri,haberler gibi birçok içerik çeviri kısmında karşımıza çıkmaktadır.

2.Learn Spanish with SpanishPod101.com

İspanyolca öğrenmek isteyenler için oldukça başarılı bir youtube kanalı olarak öne çıkmaktadır.Belki de çoktan Youtube'da karşınıza çıkmıştır. Başlangıç seviyeden başlayarak ileri seviyeye kadar birçok dersi içeren kanal kelime bilgisi konusunda da kendisini geliştirmeniz için videolar içermektedir. Ayrıca İspanyol kültürü hakkında da bilgi edinmenizi sağlayacak videolarda bulunan kanala bakmayı unutmayın!

3.SpanishDict

İspanyolca çeviri yapmak ve kelime bilginizi geliştirmek için kullanabilirsiniz. Bunun yanı sıra dilbilgisi ve telaffuz konusunda da içerik bulabilirsiniz. Sitede günün kelimesi kısmı hergün bir kelime öğrenmenize yardımcı olabilir.Kelime bilgisini önemseyen biriyseniz özellikle tavsiye edeyoruz.

4.Real World Spanish Lessons

İspanyolca öğrenmek isteyenlerin tercih edebileceği bir youtube kanalı olarak dikkat çekmektedir.Günlük hayatta İspanyolcaya dair içerikler de bulabileceğiniz bir kanal olduğunu söyleyelim. Eğer İspanyolca öğrenmeye yeni başladıysanız başlangıç seviyesi videoları mutlaka ilginizi çekecektir.Sıkılmadan İspanyolca öğrenmeye devam edebileceğiniz bir kanal olduğunu ekleyelim.

5.BBC Spanish

İngilizce bilgisini geliştirmek isteyenlerin zaten haberdar olduğu BBC kanalının resmi sitesinde İspanyolca öğrenmek isteyenler için dil bilgisi,kelime,dergi,haber ve birçok içerik yer almaktadır. İngilizce konusunda yardım aldıysanız eğer hiç düşünmeden İspanyolca için de kullanabilirsiniz.Gerçekten oldukça başarılı.

6.Easy Spanish

İspanyol meraklısı olan bir ekip ve ürettikleri içerikler sizi bekliyor! Günlük İspanyolca'yı merak edenlerdenseniz sokak röportajları merakınızı giderebilir.Günlük İspanyolca kullanımı hakkında bilgi edinmek istiyorsanız ve normalde sokak röportajlarını izlemekten keyif alıyorsanız videolara göz atmadan geçmemenizi tavsiye ederiz.

7.Butterfly Spanish

Youtube'da dikkat çeken diğer bir kanal olan Butterfly Spanish öğretmenin enerjik anlatımıyla sıkılmadan İspanyolca öğrenmenize yardımcı olabilir.Eğer İngilizce biliyorsanız ve İngilizce anlatım ile bu dili öğrenmek isteyenlerdenseniz bu kanal tam size göre.Bazılarımız için İngilizce başlı başına zor olabilir.Ama İngilizce anlatım sizi korkutmasın ! Çünkü anlatım oldukça anlaşılır bir şekilde.İspanyolca öğrenirken İngilizce bilginizi de güncel tutmanıza yardımcı olabilir.

Bonus:Sosyal medyada çok zaman geçiren biriyseniz örneğin,learn.spanish.hola 

Yazar Tavsiyesi:Yeni bir dil öğrenmeye karar verdiğiniz zaman öncelikle o dilde en çok kullanılan kelimeleri öğrenerek başamayı deneyin! Bunun dışında çizgi filmleri takip ederek başlamanız sürecin başlangıcında daha faydalı olabilir.Ayrıca hikaye kitapları okumanız başlangıçta faydalı olabilir.

*İspanyolca öğrenirken ilgi alanlarınıza göre okumalar yapmanız veya Youtube'da video izlerken buna göre seçimler yapmanız dil öğrenim gelişiminiz konusunda yardımcı olabilir.

*İspanyol yapımlarının özellikle son yıllardaki etkisi düşünülürse dil öğrenmeyi eğlenceli hale getirmek için Elite,La Casa de Papel gibi yapımları takip edebilirsiniz.

İspanyolcasını Geliştirmek İsteyenler İçin 7 Dizi Önerisi

İspanyolca öğrenme sürecinizde başarılar dileriz!

Özgün İçerik


Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.