Öğrenci Kariyeri Banner

İspanyolcasını Geliştirmek İsteyen Buraya! Sizin İçin 7 Dizi

İspanyolcasını Geliştirmek İsteyen Buraya! Sizin İçin 7 Dizi

Günümüzde İngilizce öğrenmeden sonra gelen dillerden biri olan İspanyolca hem dizi olarak hem de öğrenim olarak popülaritesini korumaktadır. Bundan dolayı size izlerken hem aksanına aşina olabileceğimiz hem de İspanyolcamızı geliştirebileceğimiz dizileri toparladım.

1. La Casa de Papel

*Profesör olarak adlandırılan bir suç dehası, tarihin en büyük soygununu yapmayı planlar. Amacı İspanya Kraliyet Darphanesine girmektir. Bunun için de işlerinde uzman olan 8 suçludan oluşan bir ekip kurar. Ekip, 5 aylık bir eğitim sürecinden geçer ve bu sürede her ihtimali hesaba katarak soygunu kusursuz bir hale getirirler. Artık her şey hazırdır. 8 kişi, rehineleri de yanlarına alarak kendilerini İspanya Kraliyet Darphanesine kitler fakat hiç hesaba katmadıkları olaylar gerçekleşir.

*4 sezondan oluşur. 

2. GO! Vive A Tu Manera

* Arjantin müzikal ve romantik televizyon dizisidir. 

*Hikaye, müzikal olarak yetenekli bir genç olan Mia Cáceres'in, prestijli bir akademide okumakiçin burs kazanmasını, hedefine ulaşmanın kolay olmayacağı, çünkü kendisi ile arasındaki adaletsizliklerle yüzleşmesi gerekeceğini anlatıyor.

*2 sezon 30 bölümden oluşur.

 

3.Elite

*İspanyol gerilim genç drama web televizyon dizisidir.

*Dizi, kurgusal bir seçkin ortaokul olan Las Encinas'ta geçiyor ve bir bursla okula kaydolan üç işçi sınıfından genç öğrenci ile varlıklı sınıf arkadaşları arasındaki ilişkiler etrafından konusunu alan bir dizidir.

*Gençlik dramaları ve sorunlarıyla ilişkili kavramları ve temaları araştırıyor, ancak aynı zamanda daha ilerici konuları ve klişelerinin diğer taraflarını da içeriyor. Bunlar birçok farklı cinsel temayı içerir. 

*3 sezon 24 bölümden oluşur.

4.Narcos 

*Amerikan suç draması ve aksiyon dizisidir.

*Uyuşturucu İle Mücadele Dairesi’nde çalışan bir Meksikalı bir ajan olan Javier Pena, ünlü Kolombiyalı uyuşturucu kaçakçısı Pablo Escobar’ı yakalamak için Birleşik Devletler tarafından Kolombiya’ya yollanır. Gerçek bir hayat hikayesinden uyarlanacak dizi, dünya çapına yayılmış bir uyuşturucu şebekesini engellemeye çalışan kolluk kuvvetlerini konu edinmiştir. 

*3 sezon 30 bölümden oluşur. 

5.Control Z

*Meksika yapımı bir web televizyon gençlik drama dizisidir.

*Lisedeki bir toplantı sırasında, bir hacker öğrencilerden birinin büyük bir sırrını ortaya çıkarır ve senaryo başlar. Bu hacker, öğrencilerin sırlarını açığa çıkarmaya devam eder. Sosyal açıdan garip bir genç olan Sofía Herrera, herkesin sırrı açığa çıkmadan önce bu bilgisayar korsanının kim olduğunu ortaya çıkarmaya çalışır.

*1 sezondur.

6.Velvet Colección

*Orijinal dizi 1950’li yıllarda Madrid’de geçerken bu dizi 1960’lı yıllarda Barcelona’da geçiyor. 2 dizinin de odak noktaları arasında moda, aşk, aile, arkadaşlık gibi kavramlar yer alıyor.

*Ana Ribera, 1950’li yıllarda aile fertlerinin ve dostlarının desteği ile Velvet isimli bir marka yaratmış ve başkent Madrid’de bir satış mağazası açmıştır. Moda üzerine hem üretim hem de satış alanında oldukça başarılı olan ve büyük beğeni toplayan markanın sadece Madrid ile sınırlı kalmayıp ülke çapında daha geniş çevrelere yayılmaya başlaması adına 1960’lı yıllarda Barcelona’da 2. bir mağaza açılmasına karar verilmiştir. Ana Ribera, markayı ve mağazayı sevdiği ve güvendiği dostlarına emanet etmiştir ve bir süredir eşi ve çocuğu le beraber ABD’de New York şehrinde yaşamaktadır. 

*2 sezondan oluşur.

7.Vis a Vis

*İspanya yapımı bir dizidir.

*Vis a Vis, erkek arkadaşına olan bağlılığı sonucu kendisini bilmediği bir dünyanın içinde bulan genç bir kadının hikayesini konu ediyor. Naif bir kadın olan Macerena Ferreiro’nun patronuna aşık olması, genç kadının hayatının alt üst olmasına neden olur. Onun adama olan bu bağlılığı, Macerena’nın kendisini demir parmaklıklar ardında bulmasına neden olur. Sevdiği adam tarafından zimmetine para geçirmesi için kandırılan kadın, çok geçmeden yakalanarak Cruz del Sur hapishanesine gönderilir. 7 yıl hapis cezası alan Macarena, dahil olduğu bu acımasız dünyada hayatta kalmak için zorlu bir mücadele etmeye çalışır.

*4 sezon her sezon 11 bölümden oluşur.

 

ÖZGÜN İÇERİK 


Elif Turanlıgil

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Elif Turanlıgil..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.