Öğrenci Kariyeri Banner

İspanyolca Öğrenmeye Başlamak İçin 5 Neden

İspanyolca Öğrenmeye Başlamak İçin 5 Neden

Dünya vatandaşı kavramının sıkça dile getirildiği günümüzde yabancı dil öğrenimi gün geçtikçe önem kazanmaktadır. İngilizcenin yanı sıra ikinci bir yabancı dil öğrenmek isteyen birçok kişi bulunmaktadır. Popüler dillerden biri olan İspanyolca gün geçtikçe önem kazanmaktadır. Biz de İspanyolca öğrenmek için 5 nedeni sizler için derledik!

1.En çok konuşulan dillerden biridir

Dünya çapından konuşulan dillere bakıldığında öne çıktığı görülen İspanyolca yaklaşık dünya nüfusunun %6'sı tarafından konuşulmaktadır.Dünya’da en çok konuşulan diller arasında İngilizceden sonra yer almaktadır.Birçok ülkenin resmi dili olan İspanyolca ABD’de ise ikinci dil konumundadır. Avrupa Birliği’nde yaşayanların ise %15 tarafından birinci veya ikinci dil olarak konuşulmaktadır.

2.Kültürel bir güç olduğu söylenebilir.

Özellikle son yıllarda İspanyol kültürünün dünyayı etkisi altına aldığını söylesek yanılmayız. Dizileri, filmleri, müzikleri ve yemekleri.  Özellikle popüler dizilere bakıldığında İspanyol yapımları öne çıkmaktadır.Severek takip ettiğiniz yapımı orijinal dilinde izleyebildiğinizde daha mutlu daha iyi hissedebilirsiniz.  Mükemmel mutfağı, büyülü müzikleri ile insanı kendisine çeken bir kültür olduğu düşünülürse İspanyolca bilmek oldukça önemlidir.

3.Yeni iş fırsatlarına sahip olabilirsiniz

Günümüzde sadece İngilizce bilmenin kabul görmediği ve ikinci dil bilmenin kariyerinize etkisi bilinmektedir. Şirketlerin yabancı dil konusundaki tutumları dikkate alındığında neden bu dil ispanyolca olmasın ? Uluslararası alanda İspanyolca değer kazanmaktadır.Birçok sektörde uluslararası alanda İspanyolca bilen kişiler şirketlerin iletişim kurmasında demografik açıdan kilit konumundadır. Ayrıca bazı İspanyolca konuşulan ülkelerin iyi iş olasılığına sahip olduğu görülmektedir.

4.Yurt dışında geleceğinize yön verebilirsiniz

İspanyolca bilmek size yeni fırsatlar yaratabilir. İş dünyasında İspanyolcanın öneminden bahsetmiştik. İspanyolca size farklı ülkelerde iş fırsatları yaratabilir. Bunun dışında akademik açıdan da yeni bir kapının aralanması demektir.

Kişisel gelişim konusunda özellikle kendini bulmak hakkında verilen en önemli tavsiye konfor alanının dışına çıkmaktır. İspanyolca size yeni bir alan yaratabilir. İspanyolca konuşulan bir ülkede çalışarak veya eğitim alarak kendinizi bulmanıza yardımcı olabilir.

5.Seyahatlerinizde daha özgür hissetmenize yardımcı olabilir

Seyahat etmek hayatta sahip olabileceğiniz en büyük deneyim  aslında. Kendinizi bulmanıza yardımcı olabilecek belki de tek aktivitedir. Seyahatlerinizde İspanyolca konuşabildiğinizi düşünün. Dünyada İspanyolca bilen kişileri ve dilin konuşulduğu ülkeleri sayısına bakıldığında özellikle birkaç ülke öne çıkmaktadır: Küba, ABD, İspanya …

İngilizce konuşarak da seyahat edebilirsiniz ama bu sizi sınırlandırmaz mı? Seyahat etmek keşfetmektir. Keşfetmek sınırlı iletişim ile ne kadar mümkün olabilir ki? Dili konuşarak iletişim kurduğunuzda sokakları, insanları ve onların hikayelerini, anı yakalama şansınız artar.Turistlik alanlarda belirli yerlerde gezmek, zaman geçirmek yerine özgürce iletişim kurabilir ve benzersiz anılara sahip olabilirsiniz.

İnternette dil öğrenimi konusunda birçok seçeneğiniz olduğunu unutmayın! Eğer İspanyolca öğrenmek isterseniz bu kanala bakabilirsiniz Tık!

KAYNAK

KAYNAK 

 

 


Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.