Öğrenci Kariyeri Banner

İlişkinizin Toksik Olup Olmadığına Bu Maddeler ile Siz Karar Verin!

İlişkinizin Toksik Olup Olmadığına Bu Maddeler ile Siz Karar Verin!

Herkes sevilmek, aşık olmak ister. Herkes karşısındakiyle mutlu olmak ister. Peki bu aşkı bulacağına inanır mı herkes? Ya da her ilişki aşk içerir mi?

“Her şey olmayan sevgili, hiçbir şeydir” demiş Balzac, Vadideki Zambak romanında. Peki sizin sevgiliniz her şeyiniz mi? Yoksa “toksik” bir beraberliğiniz mi var?

Gelin 5 maddede ilişkinizi ölçelim!

  • Her zaman açıklama yapmak zorunda mı kalıyorsunuz?  

Her zaman açıklama yapmak zorunda mı kalıyorsunuz?  

Eski enerjiniz kalmadı mı? Yanına giderken bile huzursuz musunuz? Her hareketiniz için yargılanmak zordur. Hevesle yaptığınız şeyler için karşılık alamamak daha zor. Kimseye giydiğiniz kıyafet, yaptığınız hareket, konuştuğunuz arkadaşlar için hesap vermek zorunda değilsiniz. Unutmayın ki şiddet sadece bedenen yapılan bir eylem değildir!

  • Tartışmalarınızın sonuçları uzlaşmak yerine haklı çıkmak mı?

Tartışmalarınızın sonuçları uzlaşmak yerine haklı çıkmak mı?

Şimdi her ilişkide kavga var tabii diyeceksiniz. Evet, var. Ama çoğu ilişkinin sonucu haklı çıkmak değil uzlaşmak. Siz uzlaşmak isteseniz de karşı tarafın düşüncesi haklı olmak ise ve sürekli “ama ben haklıyım” cümlesini duyuyorsanız ne yazık ki bu maddeye evet demeniz gerekmektedir.

  • Karşı tarafın her davranışı sizi rahatsız mı etmeye başladı?

Karşı tarafın her davranışı sizi rahatsız mı etmeye başladı?

Hediyeler tabii güzeldir. Ama bazen hatırlanan küçücük bir detay, söylenen güzel sözler insanı mutlu kalmakla bırakmaz hayata bakış açısını bile pozitifleştirir. Eğer siz bunlara rağmen rahatsız oluyor, karşı tarafın ettiği en ufak iltifatı, yaptığı güzel harekete bile şüphe ile yaklaşıyorsanız maalesef bu maddeye de evet demeniz gerekmektedir.

  • İlişkiden sıkıldınız, sürekli aynı yerde durduğunuzu mu düşünüyorsunuz?

İlişkiden sıkıldınız, sürekli aynı yerde durduğunuzu mu düşünüyorsunuz?

Heyecanın asla yanınıza uğramadığı aksine sürekli gerilmeler, tartışmalar yaşadığınızı, ilişkiden sıkıldığınızı düşünüyor bunu karşı tarafa da belirtiyor olabilirsiniz. Asla ilerleyemediğinizi, aynı sorunları sürekli yaşadığınızı düşünüyor da olabilirsiniz. Bunlar bir ilişkinin biraz beklemesi gerektiğini, her iki tarafın da düşünmesi hatta belki bir süre ayrı kalmanız gerektiğini gösteren çarpıcı nedenlerdir.

  • Mutsuz olduğunuz anlar mutlu olduğunuz anların önüne mi geçmeye başladı?

Mutlu olduğunuz anlar mutsuz olduğunuz anların önüne mi geçmeye başladı?

Kavgalar, küslükler mutlu olduğunuz anların önüne geçmeye başladıysa bu ilişkinin size mutluluk değil zarar verdiğini göstermeye başlaması an meselesidir. Bir insanla mutlu değilseniz neden berabersiniz ki?

Ne yazık ki bu soruların yarısından fazlasına evet cevabını veriyorsanız, toksik bir ilişkiniz var demektir. Ayrılmak bir çözüm gibi görülse de bunu karşı tarafla paylaşmayı öncelikli olarak düşünmelisiniz. Fakat unutmayın ki mutlu bir ilişkinin temeli her iki tarafa da bağlıdır. Kendinize değer vermeyi bilmeli, karşı taraftan da bu duyarlılığı kesinlikle beklemelisiniz.

İlişkiler, mutsuzluk için değil hayata verdiğiniz önemi beraberinde daha da mutlu etmek için varlar!

Siz en iyisi Cem Karaca dinleyin ve düşünmeye başlayın. Karşı taraf sizce de artık herkes gibi mi?

Maziye karışıp sevda yeminim
Bir anda unuttum seni eminim
Kalbimde kalbine yok bile kinim
Bence artık sen de herkes gibisin
Bence artık sen de herkes gibisin

İlginizi Çekebilecek Diğer İçeriklerimiz:

Aşk Üçgeni ve 7 Sevgi Türü! Sizinki Ne Tür Bir Sevgi?

Yanlış Kişiye Aşık Olduğunuzu Gösteren 6 İşaret

Mesafeler Aşka Engel Mi? Uzak Mesafe İlişkisi Yürütmenin 5 Yolu

Özgün İçerik


İlayda Tanyel

Endüstri Mühendisliği

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.