Öğrenci Kariyeri Banner

Mesafeler Aşka Engel Mi?: Uzak Mesafe İlişkisi Yürütmenin 5 Yolu

Mesafeler Aşka Engel Mi?: Uzak Mesafe İlişkisi Yürütmenin 5 Yolu

Günümüzde internet ve komünikasyon mecralarının daha hızlı ve aktif kullanabilmesiyle uzun mesafe ilişkileri arttı. Bu ilişkilerden bazıları hayatına devam ederken maalesef bazıları da sorun yaşayıp yürümüyor.

Uzun mesafe ilişkilerinin kötüye gitmesinde başlıca iki önemli sorun vardır. İlki duygusal olarak kendini partnerine yakın hissedememektir. Bu, ilişkinin başlangıcında sıkça yaşanan bir sorun olmakla beraber eğer ilişki devam ederse ve iki taraf da ısrarcıysa bu sorun bir süre sonra düşüşe geçer ve hissedilmez. Uzun mesafeli ilişkilerde yaşanan ikinci ve asıl sorun ise günlük aktivitelerin içerisinde partnerinizle beraber olamamak. Duygusal olarak uzak veya fiziken uzak değil de daha çok günlük aktivitelerde beraber olunamadığı için ayrılıklar yaşanıyor.

Peki uzun mesafe ilişkilerini doğru yürütmenin bir yöntemi var mıdır? Uzun mesafe ilişkisi yürütmenin 5 yolu sizlerle...

 

1. Olumlu Kalın

Mesafeler Aşka Engel Mi Uzun Mesafe İlişkisi Yürütmenin 5 Yolu

Uzmanlar, uzun mesafe ilişkilerinin devamını sağlamanın en önemli yolunun optimist olmak ve karamsar dış seslere karşı direnç göstermekten geçtiğini söylüyor. Olumlu kalabilmek için iyi yönlere odaklanmalı, hurafelere kulak asmamalı ve uzun mesafeli ilişkilere olumsuz yaklaşan karamsar insanlara karşı kulaklarınızı tıkamalısınız.

 

2. Problemi Çözün

Mesafeler Aşka Engel Mi Uzun Mesafe İlişkisi Yürütmenin 5 Yolu

Arada oluşan sorunların havada asılı kalmaması gerekiyor. Arada oluşan sorunları çok geçmeden çözmelisiniz. Üstelik yüz yüze iletişim kuramamanın avantajlarından da faydalanabilirsiniz. Sorunun doğrudan içine atlamak yerine bir süre sakinleşmeyi ve mantıklı düşünebilmeyi bekleyin. Hararetli bir tartışma esnasında yazılı iletişim kurmak daha mantıklı olacaktır. En azından sorun çözülene kadar. Çünkü yazı yazma hızı, konuşma hızından yavaştır. Bu nedenle karşınızdakini kıracak bir laf etme ihtimaliniz yazılı iletişimde daha azdır.

 

3. Söylemekten Çekinmeyin

Mesafeler Aşka Engel Mi Uzun Mesafe İlişkisi Yürütmenin 5 Yolu

Eğer sizi rahatsız eden bir şey varsa, karşınızdakini kırmadan bunu söylemelisiniz. Çoğu çift görüşebildiği kısa zamanları mutlu geçirmek için kendilerini rahatsız eden şeyleri söylememeyi tercih eder. Ancak bu durum, ileride daha büyük ve birikmiş sorunlara yol açar. İlişkinin kurallarını belirlemek, uzun vadede sizi rahatsız edecek şeylerle daha az karşılaşmanızı, böylelikle sadece o hafta sonunu değil tüm hafta sonlarını kaliteli geçirmenizi sağlayacaktır.

 

4. Balayı Etkisini Kullanın

Mesafeler Aşka Engel Mi Uzun Mesafe İlişkisi Yürütmenin 5 Yolu

Önemli olan görüşmelerinizin ne sıklıkla olduğu değil, kalitesidir. Mecburiyetten dolayı az görüşen çiftlerin yaşadığı daha tutkulu buluşmalara “Balayı Etkisi” adı veriliyor. Uzun mesafe yaşayan çiftler, öncesinde yapacakları ufak flörtlerle balayı etkisini artırabilirler.

 

5. Düşüşler Sizi Rahatsız Etmesin

Mesafeler Aşka Engel Mi Uzun Mesafe İlişkisi Yürütmenin 5 Yolu

Her ilişkinin yukarıda ve aşağıda olduğu zamanlar vardır. Sadece uzun mesafe ilişkisi için değil, çok mutlu olduğunuz günler olduğu gibi kötü geçen günleriniz de olacaktır. Asıl mesele, bunu “Bu ilişki kötüye gidiyor.” Şeklinde yorumlamakta. Hiçbir ilişki tekdüze ilerlemez. İlerlememeli de. Tüm ilişkilerin tutkulu olduğu, kavgalı geçtiği, güzel ya da kötü gittiği dönemler olur. Her inişin mutlaka bir çıkışı olacaktır.

 

Elbet bir gün buluşacaksınız, bu böyle yarım kalmayacak...

 

 

Özgün İçerik


Yağız Çakmak

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Yağız Çakmak..

2 Yorum

  • tuğba özdemir

    Şarkı çok yerinde olmuş 🤣🤣🤣

  • Fatma Oral

    Yeminleri bozduran içerik.

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.