Öğrenci Kariyeri Banner

Hafta Sonunu 5 Mini Dizi İle Kapatıyoruz

Hafta Sonunu 5 Mini Dizi İle Kapatıyoruz

Diziler ve filmler atık hayatımızın kaçış noktaları oldu. Ne zaman bir şeyden sıkılsak ilk yapacağımız şey dizilere veya filmlere sarmak oluyor. Tabi hepimizin zevki bir değil. Hayattan uzun süre kaçmak isteyenler dizi seçerken kısa süreli kaçışlara filmler sebep oluyor. Ama tabi her şeyin beyazı siyahı olduğu gibi grisi de vardır. Ben öyle bir şey izleyeyim ki hemen bitmesin ama haftalarımı da almasın diyorsanız mini diziler tam size göre. Bir hafta sonunuzu ayırarak bitirebileceğiniz 5 Netflix mini dizisini sizin için derledim.

Self Made: Inspired by the Life of Madam C.J. Walker

self-made

Bölüm Sayısı:4

IMDb: 7.3

Tür: İlham Verici

Afro-Amerikalı ilk kadın girişimcinin hayatına odaklanan bir dizi. C.J. Walker, ırkçılığın ve cinsiyet eşitsizliğinin yaşandığı dönemde çığır açan bir işe imza atar. Afro-Amerikalı ilk kadın girişimci olarak saç bakım pazarına giren Walker, gece gündüz çalışır. Kendisini işine adayan ve sonunda verdiği emeklerin karşılığını alan Walker, bileğinin hakkıyla milyonerliğe ulaşır.

Fragmana buradan ulaşabilirsiniz.

The Queen's Gambit

queens gambit

Bölüm Sayısı: 7

IMDb: 8.6

Tür: Dönem, İlham verici

Hedefi dünyanın en büyük satranç oyuncusu olmak olan Elizabeth Harmon isimli satranç dahisi bir öksüzün sekiz ila yirmi iki yaşları arasında alkol, ilaç bağımlığı ve duygusal güçlüklerle mücadele ettiği yaşam öyküsünü takip ediyor. Hikâye 1950'lerin ortasından 1960'lara doğru uzanıyor.

Fragmana buradan ulaşabilirsiniz.

Behind Her Eyes

behind her eyes

Bölüm Sayısı: 6

Tür: Psikolojik Gerilim

Dizinin hikayesi; bekâr bir anne Louise'in, psikiyatrist patronuyla ilişki yaşarken onun gizemli karısıyla da gizlice arkadaşlık kurması sonrasında kendini sapkın zihin oyunlarının içinde bulmasını konu ediniyor. Louise ile evli çift Adele ve David'in karmaşık yaşamlarının gizemlerine odaklanılan Behind Her Eyes dizisi romantik, heyecanlı ve şaşırtıcı bir yapım olarak nitelendiriliyor

Fragmana buradan ulaşabilirsiniz.

Unorthodox

unorthodox

Bölüm sayısı: 4

IMBd: 8.0

Tür: Dram

19 yaşındaki Yahudi bir kadın olan Esty, Williamsburg, Brooklyn'deki ultra-Ortodoks bir topluluk arasında düzenli bir evlilikte mutsuzca yaşıyor. Uzaklaşmış annesinin yaşadığı Berlin'e kaçar ve laik bir yaşamı sürdürmeye, topluluğunun dışındaki hayatı keşfetmeye ve büyüdüğü tüm inançları reddetmeye çalışır. Hamile olduğunu öğrenen kocası, hahamlarının emriyle kuzeni ile birlikte Berlin'i bulmaya çalışıyor.

Fragmana buradan ulaşabilirsiniz.

When They See Us

when they see us

Bölüm Sayısı: 4

IMDb: 8.9

Tür: Suç

1989 yılında Amerika'da Central Park'ta meydana gelen tecavüz ve darp saldırısı ile suçlanan dördü 14 yaşında, biri 16 yaşındaki beş gencin yanlışlıkla suçlanarak hapis cezası almalarını, bu süreçte kendilerinin ve ailelerinin yaşadıklarını ele almaktadır.

Fragmana buradan ulaşabilirsiniz.


Alize Kara

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Alize Kara..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.