Öğrenci Kariyeri Banner

Hukuk Öğrencilerinin Mutlaka Okuması Gereken Kitaplar

Hukuk Öğrencilerinin Mutlaka Okuması Gereken Kitaplar

Her meslekte olduğu gibi hukuk öğrencileri de iş hayatına atılmadan önce hukukun kültür ve sanata yansımasını görmeden mezun olmanın bir eksiklik olduğunu düşünebilir. İçerisindeki cümlelerle meslek hayatınızda henüz yaşamadığınız deneyimler hakkında fikirler edinmek istiyorsanız bu kitaplar tam size göre diyebiliriz.

Suç ve Ceza-Dostoyevski

hukukitap

Nevrotik bir karakter olan Raskolnikov’un kendi içinde kurduğu mahkeme nasıl sonuçlanacak? Kendi mahkemesinin kendi hakimi olan bu karakter, en sonunda davasını kendisini asarak sonuçlandırırken ne düşünüyordu? Bir yandan hukuk öğrenimi görürken bir yandan yoksullukla boğuşmanın sonunda çifte cinayet işleyen Raskolnikov’un yaşadıklarını okurken kendinizi yargıç olarak bulursanız şaşırmayın.

Baba ve Piç-Elif Şafak

hukukitap

18 bölüme ayrılan bu romanda her bölümün ismini aşure yapımında kullanılan malzemelerle süsleyen yazar, İstanbul-Amerika arasında biri Türk diğeri Ermeni asıllı iki aile üzerinden iki ülkenin sorunlarını incelemiştir. Her okumanızda farklı bir anlam bulacağınız bu romanda, yazarın dil oyunlarını ve dilimizin zenginliklerini bir kez daha ortaya çıkarmasını hayranlıkla okuyacaksınız.

Kar-Orhan Pamuk

hukukitap

Yazarın “ilk ve son siyasi romanım” olarak adlandırdığı bu romanda başörtü sorunları, askerî darbeler, Türk ve Kürt milliyetçilerin hikâyeleri, 1990’lı yılların siyaset dünyası, kısacası ne ararsanız var. 12 yıldır Almanya’da sürgünde olan şairin, röportaj için Kars’a gelmesiyle olay örgüsü başlar.

Nietzsche Ağladığında-Irvin D. Yalom

hukukitap

Nietzsche’nin kafasındaki karışık düşüncelerin arasında yolunuzu kaybetmeye hazır olun. Kimsenin tanımadığı ve henüz iki kitabının yayınlanmasıyla yalnızlığı seçmiş bir filozof olan karakterimiz, ümit etmekten korktuğu için hayatı hep eksilerde yaşamaya alışmıştır. Yardımı asla kabul etmeyen bu filozofu tek düşünen kişi ise güzel ve çekici bir kadın olan Salomé iken, yakın arkadaşı olan Freud ile de ruhsal bozuklukları üzerine sık sık görüşmeler düzenlemektedir.

Devlet-Platon

hukukitap

Platon’un en ünlü diyaloglarından biri olan bu eserde felsefi ilkelerin siyasal olgulara uyarlandığını göreceksiniz. İdeal devlet ütopyasını anlatırken bir yandan da sosyoloji, felsefe, psikoloji ve etik gibi değerlere değinerek birçok konuyu ayrıntılarıyla açıklar.

Bülbülü Öldürmek-Harper Lee

hukukitap

Amerikan Kütüphaneciler Birliği tarafından yüzyılın en iyi romanı seçilen bu romanda tüm duyguları bir arada yaşayabilirsiniz. Scout ve Jem Finch adlı iki kardeşin avukat olan babalarının, Amerika’nın Güney Eyaletleri’nden birinde bir zencinin, beyaz bir kadını taciz etmesiyle, hakkında çıkan asılsız suçlamaları savunmasını okuyacaksınız. Suçsuz olan zencinin kânunlar önündeki yenilgisini okurken etkilenmemek mümkün değil.

Sefiller-Victor Hugo

hukukitap

Yeğenlerini doyurmak için ekmek çalma suçundan yargılanarak kürek mahkûmluğundan kaçan ve yıllarca arananlar listesinden adı silinmeyen Jean Valjean’ın, Cosette adlı küçük kızla yolları karışlayarak hükûmetten kaçış hikâyesine tanık olacaksınız. Romantizm akımı ile süslenmiş 19. yüzyıl Fransa’sını okurken kendinizi romanın sayfaları arasında kaybolmuş olarak bulmanız kaçınılmaz.

 

İlginizi çekebilecek diğer içeriklerimiz:

Yazılım ve Bilgisayar Mühendisliği Öğrencilerinin Ufkunu Açacak 5 Kitap

Ekonomi Meraklılarının Okuması Önerilen 9 Kitap

Dünyayı Etkileyen Salgın Günlerini Anlatan 10 Kitap

Dijital Pazarlama Alanında Okumanız Gereken 5 Kitap


Yaren İrem Binici

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Yaren İrem Binici

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.