Öğrenci Kariyeri Banner

Yazılım ve Bilgisayar Mühendisliği Öğrencilerinin Ufkunu Açacak 5 Kitap

Yazılım ve Bilgisayar Mühendisliği Öğrencilerinin Ufkunu Açacak 5 Kitap

Günümüzde yazılım ve bilgisayar mühendisliği teknoloji ile iç içe olan, ilgilenen ve mesleklerini bu alanda ilerleten mühendislik dallarıdır. İlerleyen zaman ve her gün daha da gelişen teknolojiyi düşününce ilham alınacak sayısızca kişi, okunacak sayısızca kitap mevcuttur. Ben bu yazımda sizlere profesör ve akademisyenlerin önerdiği 5 kitabı bir araya getirdim.

1. Google Nasıl Yönetiliyor? / Eric Schmidt & Jonathan Rosenberg

google

Sayfa Sayısı: 320

Fiyat: 42,90₺

İçerik Yazısı: Dünya ekonomisinin belkemiği haline gelen, internet trafiğinin %82'sini yöneten bir şirket düşünün. 2013 yılında 53 milyar dolar ciro yaparken, merkez kampüsün bahçesini düzenlemek için çim biçme makinesi almak yerine 200 keçiyi işe alan bir şirket… Bir yandan rengarenk ofisleri ile üretkenliği tepe noktasına çıkarmayı hedeflerken diğer yandan robot teknolojisi ve mobil cihazlar üzerinden dünyayı değiştirmeye aday bir şirket…

2. Geleceğin Suçları- Dijital Dünyanın Karanlık Yüzü / Marc Goodman

geleceğin suçları

Sayfa Sayısı: 632

Fiyat: 42,90₺

İçerik yazısı: Geleceğin Suçları, içinde bulunduğumuz dijital çağda bilgisayar teknolojileri nedeniyle ortaya çıkan yeni suç türleri üzerine bir kitap: Siber saldırılar, bilgisayar virüsleri, hackerlar, kötü amaçlı yazılımlar, uluslararası dijital suçlar... Henüz yayımlanmadan en iyi teknoloji, siber güvenlik ve fütürizm kitabı seçilen ve tüm dünyada milyonlarca kişi tarafından okunan Geleceğin Suçları, bugünün ve geleceğin dünyasındaki en ilginç siber suçların nasıl organize edildiğini ve bu suçların nasıl engellenebileceğini ele alıyor. Teknolojinin karanlık yönünü keşfetmek ve anlamak isteyenler için.

3. Sızma Sanatı / William L. Simon, Kevin Mitnick

sızma sanatı

Sayfa Sayısı: 300

Fiyat: 32₺

İçerik Yazısı: "Rahat koltuğunuzda otururken, bilgisayar suçlarının engel tanımaz dünyasına gireceksiniz. Mitnick bize, her biri gerçek bir bilgisayar korsanıyla gerçek bir saldırı hakkında yapılmış on çarpıcı bölüm sunuyor. Bilgi güvenliğine ilgi duyan herkesin okuması gereken bir kitap."
Tom Parker, Global InterSec LLC Bilgisayar Güvenlik Analisti ve kurucusu

4. Kablolardaki Hayalet /  Kevin Mitnick, William L. Simon

kablodaki hayalet

Sayfa Sayısı: 480

Fiyat: 34,99₺

İçerik Yazısı: Kablolardaki Hayalet, gerilim, heyecan ve inanılmaz bir kaçışın gerçek hikâyesini anlatıyor; yaratıcılığı, yetenekleri ve azmi peşindeki yetkililere işlerini sorgulatacak bir vizyonerin portresini sunuyor. Etkileri halen daha süren, bilgisayar güvenlik endüstrisinde köklü değişikliklere sebebiyet veren bir yaşam.

5. Hacking Interface / Hamza Elbahadır

hacking interface

Sayfa Sayısı: 272

Fiyat: 27₺

İçerik Yazısı: Bilişimin Yeraltı Dünyasından. Merak Etmiyor musun?
Bir Hacker'ın Gözüyle Saldırı Senaryoları Sistem Açıkları ve Korunma Yöntemleri
Okuyacağınız bu kitapta bir saldırganın hedeflediği sisteme sızma göçertme çıkar elde etme yolunda kullanacağı yöntemler ve bunlara karşı alabileceğiniz güvenlik önlemleri titiz bir şekilde belirli bir sıra ve düzen dahilinde konu olarak ele alınmıştır. Belirtmek isterim ki bu metotlar saldırgan adaylarına ışık tutmak için değil düşmanı düşmanın silahıyla vurmanızı sağlamak için yazılmıştır...
Kitabın program tanıtımları yapılarak veya sayfalarca uygulama kaynak kodları verilerek özen gösterilmiş içeriğin özgün olması için açık ve hataların oluşma sebepleri ve saldırıların çalışma prensipleri anlatılmıştır.
Her yazılımcının ağ uzmanının sistem yöneticisinin ve bilgisayar kullanıcısının büyük kayıplar vermeden önce okuması gereken bir kitap.

 


İlayda Tanyel

Endüstri Mühendisliği

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.