Öğrenci Kariyeri Banner

Hafızayı Güçlendirmenin 3 Yolu

Hafızayı Güçlendirmenin 3 Yolu

Unutkanlık, gündelik hayatta sıkça karşılaşılan önemli sorunlardan bir tanesidir. Önemli şifreleri unutan, anahtarları koyduğu yeri unutan ve hatta dün ne yediğini bile unutanlar için hafızayı güçlendirmenin 3 yolunu derledik.

 

1. Uyku ve Beslenme Alışkanlıklarınızı Düzene Sokun

uyku ve beslenme aliskanliklarinizi duzene sokun

Sağlıklı bir birey olmanın koşulu uyku saatlerinizi düzene sokmak ve sağlıklı beslenmekten geçiyor. Bunlar sadece hafızayı güçlendirmeye değil yaşamınızdaki bir sürü faaliyeti de etkiliyor. Ortalama 8 saatlik bir uyku ve sağlıklı beslenme alışkanlığı hafızanızı olumlu yönde etkileyecektir. Ceviz, adaçayı, B vitaminleri, brokoli, kuş üzümü gibi besinler hafızayı güçlendirmek için birebirdir.

 

2. Bulmaca Çözün.

bulmaca cozun

Bulmaca çözmek hafızayı güçlendirmek adına yapılabilecek şeylerden bir tanesidir. Herkes bulmaca çözmeyi sevmeyebilir veya çözerken sıkılabilir. Sadece bulmaca çözmek değil unutmamak istemediğiniz şeyleri de kodlayarak öğrenmeye çalışmak unutmamak için diğer bir yöntemdir.

 

3. Ters El Alıştırması Yapın.

ters el alistirmasi yapin

Kullanmadığınız elinizi kullanmak hafızayı güçlendirmenin bir diğer yoludur. Sağ elinizi kullanıyorsanız, sol elinizle dişlerinizi fırçalayabilir veya birer sayfalık yazılar yazmaya çalışabilirsiniz. Bu egzersiz beyninizin diğer bölümünü çalıştırarak hafızayı etkiler.

 

Bu içeriklerimizi de beğenebililrsiniz:

Hafızanızı Geliştirmek İçin 10 Doğal Yol

Zihninizin Paslanmasını Önleyecek Bu 15 Hafıza Güçlendirici Oyunu Mutlaka Oynamalısınız

Unutmamak İçin Neler Yemeliyiz?

Unutmak İstemiyorsanız Bunları Unutmayın

 


Aleyna  Ayyıldız

Yazılım&Endüstri Mühendisliği

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.