Öğrenci Kariyeri Banner

Unutmamak İçin Neler Yemeliyiz?

Unutmamak İçin Neler Yemeliyiz?
unutmamak

Çağın Hastalığı Unutkanlık





Unutkanlık, hepimizin şikayetçi olduğu konulardan birisidir. Hatta günlük yaşantımızı olumsuz yönde en çok etkileyen durumdur. Ancak doğru ve düzenli tüketildiği zaman unutkanlığı önleyen yiyecekler de yok değil.

Üniversite Öğrencilerine Ek Gelir İmkanı





1. Somon Balığı




Somon ve ton balığı gibi omega 3 bakımından zengin olan balıklarının unutkanlığa iyi geldiği bilinmektedir. Unutkanlıktan bıktıysanız masanızdan balığı eksik etmeyin. Haftada 2 kez mutlaka balık tüketin.



GALERİYİ SAYFA NUMARALARINA TIKLAYARAK GÖREBİLİRSİNİZ.

[ad name="Google Adsense"]







2. Domates




Domateste bulunan likopen, güçlü bir antioksidandır.  Demans gelişimine katkıda bulunan domates, hafızanızı kuvvetlendirir.





[ad name="Google Adsense"]










3. Kırmızı Et




Unutkanlığın en önemli sebeplerinden birisi de B12 eksikliğidir. Haftada 3 kez kırmızı et ya da günlük süt, yoğurt, peynir ve yumurta tüketmek, vücuda yeterli B12 vitaminin alınmasını sağlayacaktır.



[ad name="Google Adsense"]










4. Kırmızı Soğan




Kırmızı soğan, “quercetin” adı verilen bileşen bakımından oldukça zengindir. Bu bileşen hafızayı geliştirmek ve unutkanlığı önlemek için çok güçlüdür.



[ad name="Google Adsense"]










5. Yaban Mersini




Üzerinde yapılan araştırmalar yabanmersininin ‘’oksidadatif sitres’’e karşı koruyarak yaşa bağlı unutkanlığı geciktirdiğini ortaya koymaktadır. Ayrıca kansere karşı önemli bir direnç sağladığı belirlenmiştir.



[ad name="Google Adsense"]

 





Kaynak: ofpof.com


Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.