Öğrenci Kariyeri Banner

Google Firebase Nedir? Nasıl Kullanılır?

Google Firebase Nedir? Nasıl Kullanılır?

Firebase, 2011 yılında kurulan bir platformdur. Firebase web, andorid, ios gibi alanlarda uygulama veya program geliştiren yazılımcılar için arka plan hizmeti sunan bir platform olarak tasarlanmıştır. Firebase’nin ilk kurulduğu yıllardaki ismi Envolve idi. Envolve’nin en baştaki amacı uygulama üreten yazılımcıların mesajlaşma özelliği eklemekti. Ancak uygulamayı geliştirenler bunu farklı şekilde gerçekleştirdiler. Donrasında uygulamayı yaparken bunun gerçek zamanlı bir veri tabanına evrildiğini fark ettiler ve çalışmalarını bu yönde şekillendirdiler. Daha sonra bunun üzerine çalışarak isimde de değişikliğe gittiler ve Firebase olarak yeni bir isim belirlediler ve yıllar içinde gelişmeye devam ettiler. Firebase, 2014 yılında Google tarafından satın alındı ve yeni özellikler eklenerek hizmet vermeye devam ettiler. Gün geçtikçe gelişimleri ve kullanıcıları artan Firebase platformu hakkında şimdi sizlere daha detaylı bilgiler sunacağız. Google Firebase nedir? Google Firebase nasıl kullanılır? Soruları başta olmak üzere Firebase hakkında merak edilen tüm soruları cevaplayacağız. Keyifli okumalar dileriz.

Google Firebase Nedir? Ne Demek

Google Firebase Nedir? Ne Demek

Google Firebase nedir sorusunu şu şekilde yanıtlamak mümkündür; Frebase, gerçek zamanlı bir veri tabanıdır ve bir uygulama geliştirme platformudur. Firebase son derece gelişmiş bir veri tabanıdır ve belli bir konuma kadar ücretsiz olarak hizmet almamanızı mümkün kılar. Fireebase’nin veritabanı modeli JSON formatındadır yani ağaç yapısına sahiptir. Firebase’nin oldukça basit bir kullanımı vardır. Firebase’nin basit bir kullanım sunması kullanıcılara da kolaylık sağlamaktadır. Bunun yanı sıra Google’nın sahip olduğu Firebase platformu Google sayesinde geniş kitlelere yayılmıştır ve pek çok kişiye ulaşmıştır.

İlginizi çekebilir: Google'ın Az Bilinen 5 Özelliği

Google Firebase Ne İşe Yarar? Kullanım Alanları

Google Firebase Ne İşe Yarar? Kullanım Alanları

 

Günümüzde üretilen projeler tüm marketlere hitap edebilmesi açısından iOS, Android ve web platformlarında geliştirilir ve kullanıcıya sunulur. Ancak her platformun kendine ait yazılım dili ve bağlantı şekilleri mevcuttur. Server-Side denilen arka plandaki verilerin saklanması ve ihtiyaç dahilinde kullanıcı için kullanılması her platformun ortak problemi olduğu için bu noktada Google Firebase’ye ihtiyaç duyulur. Google Firebase işte bu konuda geliştirilmiş ortak bir çözüm olarak karşımıza çıkmaktadır. Google Firebase’nin kullanım alanları oldukça geniştir. Firebase platformu sayesinde başta mobil cihazlarda olmak üzere Web'de kullanılmak üzere çeşitli uygulamalar geliştirilebilmektedir. Google Firebase, normal şartlarda her platformun teker teker uğraşması gereken işleri geliştirilmiş özellikleri ile tek seferde yapılabiliyor. Örneğin; depolama, toplu bildirim, reklam araçları, performans ve hata test ortamları, platformlar arası ortak uygulama analizi gibi pek çok özelliği bünyesinde barındırmakta ve bu sayede oldukça kolay bir kullanımı sunmaktadır.

Dikkatinizi çekebilir: İşinize Yarayacak 10 Google Chrome Eklentisi

Google Firebase Nasıl Kullanılır?

Google Firebase Nasıl Kullanılır?

Google Firebase nasıl kullanılır, sorusunu yanıtlamadan önce Gmail hesabınızla kaydolmanız gerektiği hatırlatmak isteriz. Gmail hesabınızla kaydolduktan “New Project” butonu göreceksiniz bu butonuna tıklayın ve çıkan boşlukları doldurduktan sonra “Create Project” butonuna basarak bir projenizi yaratmaya başlayın. Projenizin ayrıntılarını belirledikten sonra kullanacağınız platformu seçin ve karşınıza çıkacak yönlendirmeler ile kurulumu yapın. İşte Firebase’yi kullanmak bu kadar kolay! Eğer bu adımları takip ettiyseniz sadece bir tane yapmanız gereken adım kaldı demektir. Şimdi tek yapmanız gereken ekranın solunda bulunan Firebase’in özelliğini seçmeniz. Bu yazımızda Firebase nedir? Sorusu altında Firebase hakkında merak edilen tüm soruları yanıtladık. “Google Firebase nedir, Google Firebase nasıl kullanılır, Google Firebase ne işe yarar ve kullanım alanları nelerdir?” sorularını teker teker ele alarak yanıtlarını verdik. 2011 yılında kurulan ve 2014 yılında Google tarafından satın alınan bu platformu detaylıca işledik. Daha fazla bilgi edinmek için Zamanınızı Daha Verimli Kullanmanıza Yarayacak 5 Google Eklentisi içeriğimizi okuyabilirsiniz. Keyifli okumalar.


İçerik Ekibi

Öğrenci Kariyeri yazarlarından İçerik Ekibi..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.