Öğrenci Kariyeri Banner

İşinize Yarayacak 10 Google Chrome Eklentisi

İşinize Yarayacak 10 Google Chrome Eklentisi

 

1. Print Friendly & PDF Chrome eklentisi 

Bu eklenti sayesinde herhangi bir internet sayfasındaki metni reklamlar ve resimler olmadan pdf şeklinde kaydedebilir, üzerinde düzenlemeler yapabilir ve çıktısını alabilirisiniz.

 

2. OneNote Web Clipper

OneNote Microsoft’un resmi bir not alma eklentisidir. OneNote ile bir internet sitesinde dolaşırken aklınıza takılan, not almak istediğiniz şeyleri düzenlenebilir bir şekilde kaydedebilirsiniz 

 

3. Colorblind – Dalton

Renk körlüğü rahatsızlığınız varsa bu eklenti ile sitelerin size özgü bir şekilde düzenlenmesini sağlayabilirsiniz. Eklentide Tritanopia (mavi renk körlüğü), Deuteranopia (yeşil renk körlüğü) ve Protanopia (kırmızı renk körlüğü) hastalığı bulunan insanlar için siteler özel olarak optimize ediliyor.

 

4. Adblocker

Sosyal medyanı yükselişi ile birlikte her an her dakika karşımıza muhatap olmadığımız reklamlar çıkmaya başladı. Bu eklenti sayesinde reklamlar olmadan internette dolaşabilirsiniz. 

5. Google Translate

Anlık çeviriler ile istediğiniz her dilde araştırma yapabilirsiniz. Gezindiğiniz sayfalardaki kelimeleri veya cümleleri dilediğiniz dile çevirmenize yardımcı oluyor.

6. Custom Cursor for Chrome

İnternette dolaşırken kullanabileceğiniz çeşit çeşit fare imleci seçmenizi sağlayacak bu eklenti sayesinde araştırma yapmak daha eğlenceli hale geliyor.

7. Dark Reader 

Son gelen güncellemeler ile birçoğumuz instagram, twitter gibi sosyal medya uygulamalarını karanlık modta kullanmaya başladık. Edineceğiniz bu eklenti sayesinde dilediğiniz tüm internet sitelerini karanlık modta kullanabileceksiniz. Ek olarak kontrastı, parlaklığı, sarılığı ve griliği istediğiniz gibi ayarlayabiliyorsunuz.

 

8. StayFocusd

Seçeceğiniz web sitelerinde gezinirken zamanınızı dikkatli kullanmanızı sağlayacak bu eklenti ile internet kullanımınızı sınırlandırarak daha sağlıklı bir biçimde internet kullanımına olanak sağlamış olursunuz. Eklentiyi istediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz. 

 

9. Whatfont

WhatFont eklentisi, özellikle Photoshop üzerinde çalışmalar yapan serbest çalışanlar için fazlasıyla faydalı bir eklenti. Bu eklenti sayesinde internette karşılaştığınız bir yazının fontunu direkt olarak görebiliyorsunuz.

 

10. TinEye

Eğer fotoğraf ve video işleri ile sıkça uğraşan biriyseniz; hoşunuza giden, işinize yaracak fotoğrafların kalitesiz veya küçük boyutta olmasından dolayı kullanamadığınız olmuştur. İşte bu eklenti sayesinde kullanmak istediğiniz resmin daha kaliteli ve değişik boyutlardaki halini bulabilir veya resmin benzerlerine erişim sağlayabilirsiniz. 

 

Öğrenci Kariyerinde bulunan diğer Google Chrome eklentisi içerikleri:

Online Eğitimde İşinize Yarayacak 6 Google Chrome Eklentisi

Birbirinden Faydalı 5 Google Chrome Uzantısı

 


Aleyna Beyza  Bayram

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Aleyna Beyza Bayram..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.