Öğrenci Kariyeri Banner

Zamanınızı Daha Verimli Kullanmanıza Yarayacak 5 Google Eklentisi

Zamanınızı Daha Verimli Kullanmanıza Yarayacak 5 Google Eklentisi

Vaktini verimli ve daha düzenli geçirmek isteyenler ama bunu nasıl yapacağını bilmeyenler, kafasında soru işareti olanlar için faydalı bir içerikle karşınızdayız. Bu yazımızda zamanınızı kolayca yönetebileceğiniz ve size bu konuda yardımcı olabilecek Google eklentilerini derledik. Bundan sonra zaman kaybınızı en aza indirebileceksiniz, keyifli okumalar.

 

1. Focus To-Do

focus to do

Pomodoro tekniğini uygulayan Focus To-Do eklentisi, sizin için 25 dakika zamanlayıcıyı ayarlıyor. Siz bu sürede yapmanız gereken işlerinizi yapmış oluyor veya ders çalışmanız gerekiyorsa çalışıyorsunuz. 25 dakika sonunda uygulama size zamanın dolduğunu bildiriyor ve 5 dakikalık mola sürenizi başlatıyor. Bu durum döngü şeklinde devam ediyor. Kullanması basit ve oldukça faydalı olan bu eklentiye göz atmanızı öneririz.

Eklentiye buradan ulaşabilirsiniz.

 

2. Momentum

momentum google eklentisi

Popüler bir Chrome eklentisi olan Momentum, tarayıcınızın panelini kişiselleştirmenizi sağlıyor. Panelde ise yapılacaklar listeniz, hava durumu, modunuzu yükseltecek alıntılar ve daha fazlası sizi bekliyor. Böylece tarayıcınıza girdiğinizde kendinizi özel hissedebilir, ayrıca gün içinde yapacaklarınızı düzenli bir şekilde takip edebilirsiniz. 

Eklentiye buradan ulaşabilirsiniz.

 

3. StayFocusd

stayfocusd google eklentisi

StayFocusd, zamanınızı sınırlandırarak vaktinizi gereksiz yere öldürmenize engel oluyor ve zaman yönetiminizi kolaylaştırıyor. Bu eklenti, sizin kendinize koyduğunuz sınırları uygulamaya geçirmek için var. Mesela herhangi bir siteye girmemek için kendinizi şartladığınızı varsayalım. Eklenti o gün için veya sizin belirlediğiniz bir gün için girmek istemediğiniz siteye girmenizi engelliyor. Böylece zamandan tasarruf etmiş oluyor ve boş yere vakit kaybetmemiş oluyorsunuz.

Eklentiye buradan ulaşabilirsiniz.

 

4. StretchClock

stretchclock google eklentisi

StretchClock eklentisi, siz bilgisayar başında çalışırken uygun zamanınızda size mola vermeniz için hatırlatma yapıyor. Eklenti karşınıza bir geri sayım çıkarıyor ve bu geri sayım bittiğinde masa başında gayet rahatlıkla yapabileceğiniz, hatta sizi terletmeyecek egzersizler çıkıyor. Bir nebze de olsa rahatlamanıza yardımcı olabilecek bu egzersizler, sürekli masa başında sabit oturanlar için işe yarayabilir.

Eklentiye buradan ulaşabilirsiniz.

 

5. The Great Suspender

the great suspender google eklentisi

Tarayıcıda birden fazla eklenti açıp bırakanlar için işe yarayacak olan The Great Suspender eklentisi, siz kendi sekmenizde çalışırken diğer açık olan sekmeleri kullanmadığınız süre boyunca askıya alıyor ve işlemciniz rahatladığı için tarayıcınız daha hızlı çalışmış oluyor. 

Eklentiye buradan ulaşabilirsiniz.

 

Bu içeriklerimiz de ilginizi çekebilir:

8 Maddede Az Bilinen Google Translate Özellikleri

Online Eğitimde İşinize Yarayacak 6 Google Chrome Eklentisi

İşinize Yarayacak 10 Google Chrome Eklentisi

Birbirinden Faydalı 5 Google Chrome Uzantısı


Aygül Binali

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Aygül Binali..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.